Joselu van fan naar matchwinner: 'Zelfs in mijn beste dromen was dit niet gebeurd'

Reacties

Joselu beleefde woensdag een avond waar hij alleen maar van kon dromen bij Real Madrid. De ingevallen matchwinner was na afloop van het met 2-1 gewonnen duel van Bayern München uitzinnig en wat blijkt, twee jaar geleden was hij als fan van De Koninklijke bij de finale van de Champions League in Parijs.

Joselu van fan naar matchwinner: 'Zelfs in mijn beste dromen was dit niet gebeurd'
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Met nog tien minuten op de klok aan reguliere speeltijd bracht Carlo Ancelotti Joselu in de ploeg bij Real Madrid. De Italiaanse manager had vast het Rodrygo-scenario uit 2022 in zijn hoofd, maar dat het zo uit zou pakken hadden hij en de spits waarschijnlijk niet verwacht. Joselu boog de wedstrijd met doelpunten in de 88ste en 91ste minuut om.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zelfs in mijn beste dromen zou ik deze twee doelpunten niet hebben gemaakt', begint een uitzinnige Joselu na afloop bij Prime Video. 'Als ik vanuit mijn hart spreek, explodeert het, het zijn twee belangrijke doelpunten. Ik bevond me op het juiste moment op de juiste plaats. Zelfs in mijn beste dromen had ik er niet van gedroomd deze doelpunten te scoren, en als ik ervan had gedroomd, zou ik ze niet hebben gescoord.'

'Ik wil vooral van het moment genieten', vervolgt Joselu bij de camera’s van de UEFA. 'Het ging heel snel in de wedstrijd, binnen vijf minuten. Er kunnen een hoop dingen gebeuren in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Voor mij was het vooral belangrijk om de eerste te maken, die hadden we echt nodig. Die tweede heeft de wedstrijd écht gekanteld. Ik weet niet wanneer de laatste keer was dat ik zo snel twee doelpunten maakte, maar ik ben blij. Over drie weken spelen we de finale, daar kunnen we ons goed op voorbereiden.'

Van fan naar matchwinner
Na afloop van de wedstrijd doken er verschillende foto’s van Joselu op social media op. Van de huurling van Espanyol is bekend dat hij van jongs af aan al een voorliefde heeft voor Real Madrid. Zo was hij met zijn vader als fan bij de Champions League-finale van 2022 tussen de Madrilenen en Liverpool. Op dat moment speelde hij voor Deportivo Alavés. Twee jaar later speelt hij de eindstrijd zelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.