De fauw geeft Club Brugge nu zestig procent kans

Reacties

Een zwaar gehavend Club Brugge is donderdag blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Dnjepr. Davy De fauw dicht zijn ploeg nu wel de grootste kans toe om de laatste vier in de Europa League te bereiken.

De fauw geeft Club Brugge nu zestig procent kans

De 33-jarige rechtsback (rechts op de foto), die in Nederland lang voor Sparta en Roda JC actief was, kopte zelf nog bijna de winnende binnen tegen de ploeg die in de vorige ronde Ajax uitschakelde. 'Ik werd op dat moment vrijgelaten en kopte de bal richting tweede paal. Even dacht ik dat het een doelpunt was. Al bij al hebben we het niet slecht gedaan', zegt hij op de clubsite.

De fauw geeft zijn ploeg echter wel goede kansen om als eerste Belgische ploeg sinds 1993 weer een rol van betekenis te spelen in Europa. Royal Antwerp FC was toen verliezend finalist in het toernooi om de Europa Cup II. Op Wembley werd net 3-1 verloren van Parma. Maar zover is het nu nog niet. 'Ik geef ons toch zestig procent kans om de halve finale te halen', meent De fauw.

Club miste donderdag om uiteenlopende redenen negen spelers. Ruud Vormer was er als basisspeler wel bij. De return is over een week. De fauw: 'Hierbij heeft Dnjepr wel het thuisvoordeel, ook al spelen ze in Kiev (uit veiligheidsoverwegingen, red.). Wij moeten gewoon zorgen voor dat doelpuntje. Maar als we vroeg scoren, zal het wellicht toch een lastige wedstrijd worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.