Vormer en Denswil starten sterk in play-offs

Club Brugge is de play-offs om het kampioenschap van België uitstekend begonnen. De ploeg van de Nederlanders Stefano Denswil en Ruud Vormer was dankzij twee rake strafschoppen met 2-1 te sterk voor Standard Luik.

De start van het team van trainer Michel Preud'homme was allerminst hoopgevend. Door een treffer van Adrien Trebel keek Club Brugge al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan in het bij tijd en wijle stevige duel in Brugge.

Vlak voor de rust kwam de ploeg van basisspelers Denswil en Vormer pas langszij. Standard-verdediger Darwin Andrade haalde Lior Refaelov neer in het zestienmetergebied. Refaelov (foto) klaarde zelf de klus: 1-1. En dat terwijl Standard kort daarvoor een grote kans kreeg op 0-2.

Na ruim een uur mocht Club Brugge opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Dit keer vanwege hands van de Colombiaan Andrade. Ook dit keer faalde Refaelov niet, waardoor Club Brugge na één speelronde koploper is. De voorsprong op achtervolger AA Gent bedraagt twee punten. Bij Standard zat de Nederlander Ronnie Stam niet bij de wedstrijdselectie, terwijl voormalig Ajax-middenvelder Eyong Enoh in de basis begon.