Vormer: 'Eerste prijs is genieten'

Reacties

Ruud Vormer won zondagavond met Club Brugge de Belgische beker. Diep in de blessuretijd viel de beslissing tegen Anderlecht (2-1). 'Nu deze beker kunnen winnen, dat is mooi. Nu gaan we genieten.' Bekijk hier de beelden.

Vormer: 'Eerste prijs is genieten'

De Belgische beker werd binnengehaald door een goal van Tom De Sutter (1-0) en een goal van Lior Refaelov (2-1). Al ging dat niet gemakkelijk. In de 89ste minuut werd het nog heel spannend, Anderlecht kwam via Aleksandar Mitrovic op 1-1. 'Na die gelijkmaker dacht ik: daar gaan we, nu volgen er nog verlengingen. Gelukkig scoorde Refaelov de bevrijdende. Genieten is dit, die eerste prijs. Ongelooflijk, na zo'n wedstrijd', aldus Vormer op de website van Club Brugge.

De 26-jarige middenvelder is vol lof over zijn team. Club Brugge heeft de goede serie hervat. Donderdag schakelde de Belgische koploper in de Europa League Besiktas nog uit (1-3). 'Het loopt fantastisch in de ploeg, de sfeer was al top na de kwalificatie in Istanbul.' Inmiddels won Club Brugge al zeven opeenvolgende wedstrijden, in Europa doet de ploeg van trainer Michel Preud'homme het zelfs nog beter. Door al vijftien keer op rij niet te verliezen heeft de club nu het Belgische record in handen.

Met een interlandweekend voor de deur hebben Vormer en zijn teamgenoten even de tijd om bij te komen. De Nederlander had dan ook wel zin in een feestje na het winnen van de eerste hoofdprijs in zijn loopbaan. 'Het wordt wellicht nog een lange nacht. Nu een week rust, dan moeten we er weer staan tegen Standard Luik.'

Club Brugge maakt dit seizoen nog kans op twee prijzen. De Belgen staan in de kwartfinale van de Europa Leage tegenover Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat Ajax versloeg in de achtste finale. Ook maakt de dertienvoudige kampioen nog kans om de Belgische titel te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.