Club Brugge met Vormer na 20 jaar in Europese kwartfinale

Reacties

Club Brugge heeft zich met Ruud Vormer (foto) voor het eerst in twintig jaar geplaatst voor de kwartfinale van een Europees bekertoernooi. De laatste keer dat Blauw-Zwart zover kwam, was in de Europa Cup II. In het seizoen 1994/95 was Chelsea toen te sterk.

Club Brugge met Vormer na 20 jaar in Europese kwartfinale

Club Brugge, dat donderdagavond in de achtste finale van de Europa League afrekende met Besiktas (1-3), is bezig aan een indrukwekkende reeks in Europa. Sinds de start van de campagne, in juli afgelopen zomer, verloor het elftal van trainer Michel Preud'homme geen enkele keer.

Met de ongeslagen serie van vijftien wedstrijden heeft Club Brugge nu het Belgische record in handen wat betreft ongeslagen reeksen in Europa. Door overwinningen in Turkije ging Club de teams van KV Mechelen en RWD Molenbeek voorbij, die veertien keer niet verloren.

De laatste keer dat een Belgische club zich bij de laatste acht wist te scharen was in het seizoen 2009/10. Standard Luik werd toen, over twee wedstrijden met 2-5, uitgeschakeld door het Hamburger SV van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen.

De overige zeven ploegen in de kwartfinales zijn: Napoli, Fiorentina, Dinamo Kiev, Dnjepr Dnjepropetrovsk, VfL Wolfsburg, Zenit Sint-Petersburg en Sevilla. De loting vindt vrijdagmiddag om 13.00 uur plaats in het Zwitserse Nyon en is te volgen via deze site.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.