Bellingham treft oude liefde in Champions League-finale: 'Dat zal heel raar zijn'

Reacties

Jude Bellingham is in de zevende hemel na het bereiken van de finale van de Champions League met Real Madrid. De 20-jarige middenvelder moet nog één horde nemen om de cup met de grote oren al in zijn eerste seizoen als Madridista te liften. Om dat te bewerkstelligen, moet hij wel zijn oude liefde Borussia Dortmund pijnigen.

Bellingham treft oude liefde in Champions League-finale: 'Dat zal heel raar zijn'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Bellingham staat dit seizoen vaak in het middelpunt van de belangstelling bij Real Madrid, maar woensdagavond was het een collega die alle aandacht opeiste. Joselu viel zo’n tien minuten voor tijd in en draaide de wedstrijd om. 'Het is dit seizoen al zo vaak gebeurd. We leken dood en begraven, maar er is altijd iemand die de goal maakt. Nu is het Joselu, wat een man. Die slaapt vanavond echt niet. Wat een teamgenoot', begint de uitzinnige Engelsman bij TNT Sports.

Finale tegen Dortmund
Volgens Bellingham spelen ook de fans van Real een aanzienlijke rol in het omdraaien van wedstrijden. Daar staat wel tegenover dat zij prestaties eisen, zoals het winnen van de vijftiende Champions League. Dat moet dan wel gebeuren tegen Dortmund, de oude club van Bellingham die hij afgelopen zomer voor ruim honderd miljoen euro verliet om in het Estadio Santiago Bernabéu te kunnen spelen.

'Op Wembley spelen we gewoon tegen Dortmund, dat zal heel raar zijn', geeft Bellingham toe. De Engelsman ziet er allesbehalve tegenop. 'Ik kijk er echt naar uit, naar die wedstrijd. Op dit punt in de competitie verdient iedereen die daar staat daar ook daadwerkelijk te zijn. Het is alleen geen cherry pick. Zij verdienen het gewoon, hopelijk wordt het een geweldige wedstrijd.'

Zenuwen
Door zijn elegante en rustige manier van bewegen lijkt het vaak of Bellingham nooit nerveus is tijdens wedstrijden. Die vermoedens kloppen als een bus. 'Nee, ik ben niet echt zenuwachtig, ik zou het zeggen als het wel zo was. Als ik om me heen kijk in de kleedkamer denk ik alleen maar: ik kan op geen betere plek met mensen zoals deze zijn. Als zevenjarig jongetje in Birmingham droomde ik al van avonden zoals deze. Nu ben ik hier, ik wil nergens anders zijn. Ik ben zo blij om hier onderdeel van te zijn. Het voelt écht als familie', besluit Bellingham.

Naast Bellingham is er nog één speler uit de huidige selectie van Real Madrid met een verleden bij Dortmund. Antonio Rüdiger kwam in de jeugdopleiding van Die Schwarzgelben uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.