'Clasie, Sneijder en Fer tegen Turkije in basis van Oranje'

In tegenstelling tot Dirk Kuijt krijgt Wesley Sneijder waarschijnlijk dinsdag wel een basisplaats tegen Turkije. Ook Jordy Clasie komt aan de aftrap.

'Clasie, Sneijder en Fer tegen Turkije in basis van Oranje'

In vergelijking met de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije van vrijdag (8-1 winst) zet bondscoach Louis van Gaal vier andere namen op het wedstrijdformulier voor de ontmoeting in en tegen Turkije. Met name het middenveld krijgt noodgedwongen een nieuwe invulling.

Voor de geschorste Nigel de Jong maakt Jordy Clasie zijn entree in de basis van Oranje. Voor de Feyenoorder wordt het zijn zesde interland. Rafael van der Vaart begint dinsdag op de bank. Wesley Sneijder, die vrijdag niet in actie kwam, krijgt de rol van aanvallende middenvelder. Met Leroy Fer komt er nog een derde nieuweling op het middenveld aan de aftrap in Istanbul. Kevin Strootman liet de laatste training schieten met lichte enkelklachten, waardoor hij morgen niet zal spelen. Van Gaal wees Fer aan als vervanger.

In de verdediging voert de bondscoach waarschijnlijk één mutatie door. Jeffrey Bruma moet zijn plaats in de startformatie inleveren ten faveure van Bruno Martins Indi. Diens Feyenoord-collega Stefan de Vrij begint net als tegen Hongarije op de bank.

Van Gaal handhaaft zijn succesvolle voorhoede. Voor Dirk Kuijt, die met Fenerbahçe zijn geld verdient in Turkije, is een rol als reserve weggelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen