'Als je even verslapt, kan er zomaar een goaltje invallen'

Nederland zou zich vrijdag al min of meer kunnen plaatsen voor het WK van 2014 in Brazilië, maar Louis van Gaal waakt voor onderschatting van Estland. De Oranje-bondscoach gaat niet zomaar uit van een overwinning in Tallinn.

'Als je even verslapt, kan er zomaar een goaltje invallen'

'Misschien kunt u zich de thuiswedstrijd nog herinneren? Dat was 0-0 bij rust en de eerste kans was voor Estland', blikt Van Gaal terug op het duel van 22 maart dit jaar. 'Uiteindelijk wonnen we met 3-0. We speelden toen niet slecht. We lieten snel de bal gaan. Maar meestal wordt dat niet zo gezien.'

Dankzij doelpunten van Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruben Schaken werd er een kleine vijf maanden geleden in De Arena dus gewonnen, maar Van Gaal beseft dat een nieuwe zege op Estland geen zekerheidje is.

'Ze zijn zeer goed georganiseerd', weet de bondscoach. 'En ze gaan er negentig minuten tegen aan. Dus als je even verslapt, kan er zomaar een goaltje invallen, en dan wordt het heel moeilijk. Maar je moet zo’n ploeg kapot spelen. En dat moeten we vrijdag weer doen.'

Mocht Oranje vrijdag winnen op bezoek bij Estland, dan is WK-kwalificatie al een bijna een feit. Roemenië en Hongarije, die respectievelijk derde en tweede staan in Groep D, spelen die avond ook tegen elkaar. Bij een gelijkspel in Boekarest en een zege van Nederland in Tallinn, dan heeft Oranje met nog drie duels voor de boeg negen punten voorsprong op Hongarije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen