Van der Vaart: 'Moet en zal erbij zijn op het WK volgend jaar'

Net als in de voorgaande jaren strijdt Rafael van der Vaart in het Nederlands elftal met Wesley Sneijder om de nummer 10-positie. Gelet op de recente voorgeschiedenis heeft Van der Vaart verreweg de beste papieren.

Van der Vaart: 'Moet en zal erbij zijn op het WK volgend jaar'

Van der Vaart viel weliswaar af bij Oranje met een hamstringblessure, maar de middenvelder van Hamburger SV maakte wel deel uit van de oorspronkelijke selectie van bondscoach Louis van Gaal. Sneijder kwam na zijn sterke seizoenstart bij Galatasaray pas weer in beeld door een blessure van Georginio Wijnaldum.

Van der Vaart blijft nuchter. 'We zullen zien', zegt hij in de nieuwste editie van Voetbal International. 'Ik vind het in elk geval leuk dat Wesley er weer bij is. Toen ik hoorde dat Wijnaldum geblesseerd was, maakte ik meteen die optelsom. Wesley heeft laten zien dat hij weer terug is.'

Door zijn hamstringkwetsuur moet Van der Vaart toezien hoe Sneijder plotseling weer tegen een basisplaats aanzit met betrekking tot de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra. En dat terwijl de aanvoerder van HSV er de laatste twee jaar alles aan deed om blessures te voorkomen door zich twee keer per week aan huis preventief te laten behandelen door een fysiotherapeut.

'Ik ben geen twintig meer, ik zorg goed voor mijn lichaam', licht de dertigjarige Van der Vaart die keuze toe. 'Komt bij dat ik tijdens wedstrijden van HSV veel aan het rennen ben. Deze bondscoach beoordeelt je bijna degelijks. Ik wil mezelf later geen verwijten kunnen maken. Ik moet en zal erbij zijn op het WK volgend jaar.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het volledige verhaal over de strijd tussen Sneijder en Van der Vaart bij Oranje en over de ambities van Ruben Schaken, die op 31-jarige leeftijd afstevent op zijn eerste grote toernooi als international.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen