Pijpers: 'Estland gaat tegen Oranje realistisch duel spelen'

Nederland treft vrijdag in Tallinn in de WK-kwalificatie een ploeg in een overgangsfase. Voormalig Estland-bondscoach Arno Pijpers weet wat Louis van Gaal kan verwachten.

Pijpers: 'Estland gaat tegen Oranje realistisch duel spelen'

Pijpers is sinds drie maanden niet meer werkzaam voor de Estse bond. De Gouwenaar heeft zich na twee jaar jaar in Tallinn als technisch directeur verbonden aan het Kazachstaanse FC Taraz.

Ondanks zijn afscheid kent de nationale ploeg van Estland voor hem weinig geheimen. 'De nationale ploeg verkeert in een overgangsfase. Er zijn oudere jongens gestopt en de jongere spelers zijn nog niet van het juiste niveau', zegt Pijpers, die van 2000 tot 2005 bondscoach was van Estland, tegen Voetbal International.

Na de verrassende plek in de play-offs om een EK-ticket (de Esten verloren van Ierland) leek de toekomst aan Estland. 'De ervaren spelers hebben voor een verwachtingspatroon gezorgd', aldus Pijpers. 'Die play-off-plek was een hoogtepunt in de Estse voetbalhistorie. Dat gebeurt niet zo nog maar een keer. Voor supporters tellen omstandigheden niet, maar ik heb het idee dat ze niet heel negatief zijn. Ze begrijpen wel hoe het zit.'

Pijpers denkt dat Estland de huid duur gaat verkopen tegen Nederland. 'Ze zijn niet naïef meer. Thuis durven ze vaak wel iets meer dan uit, maar er zullen geen risico's genomen worden. Estland zal een realistische wedstrijd gaan spelen. In deze tijd kom je geen gigantische uitslagen meer tegen.' (Chris Tempelman)

Bekijk hier al onze video's