Strootman: 'We moeten die stap naar het WK nu zetten'

Op papier lijkt de kwalificatie van Oranje voor het WK in Brazilië een formaliteit - winnen op bezoek bij Estland (vrijdag) en Andorra (dinsdag) volstaat - maar Kevin Strootman waakt voor onderschatting.

Strootman: 'We moeten die stap naar het WK nu zetten'

'Je moet die wedstrijden wel eerst spelen', zegt de middenvelder van AS Roma tegen Voetbal International. 'Als dat lukt, zijn we geplaatst en dat is toch waarom het gaat. Daarvoor speel je tenslotte kwalificatie. Als je dan de kans krijgt je snel te plaatsen, moet je die stap nu zetten en het dan niet laten aankomen op een wedstrijd later, dat is zonde.'

Strootman kijkt uit naar de eindronde in Brazilië, maar blijft voorzichtig. 'Natuurlijk is het geweldig daar te spelen, maar het blijft voetbal. Je bent afhankelijk van verschillende factoren, zoals blessures, vorm van jezelf en andere spelers die op jouw positie kunnen spelen. Ik doe het soms wel, maar te ver vooruitkijken heeft geen zin', aldus de derde aanvoerder van Oranje.

Nederland heeft na zes wedstrijden achttien punten, waardoor het koploper is in Groep D. Hongarije (elf punten) en Roemenië (tien punten) bezetten de tweede en derde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen