Chelsea-Manchester United: script voor een koningsdrama

Reacties

De 33ste speelronde in de Premier League wordt zaterdag om 16.00 uur hervat nadat op 7 april al het duel tussen Aston Villa en Queens Park Rangers (3-3) werd afgewerkt. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op het duel tussen Chelsea en Manchester United.

Chelsea-Manchester United: script voor een koningsdrama

Pas twee keer verloor Chelsea dit seizoen. Begin december bij Newcastle United en op de eerste dag van dit kalenderjaar toen Harry Kane op White Hart Lane zijn superkrachten losliet op John Terry, Gary Cahill en Thibaut Courtois.

Het collectief van José Mourinho is lastig te kraken, dat is bekend, het is het handelsmerk van zijn ploegen. Buigen, maar nooit barsten.

Op Stamford Bridge is Chelsea nog ongeslagen. Die onoverwinnelijkheid vormt het fundament van het aanstaande kampioenschap. Southampton, Burnley en Manchester City wisten als enigen met een punt naar huis te keren, de rest van de duels werd gewonnen, soms met glansrijk voetbal, vaak ook door de gelederen gesloten te houden en te gokken op die ene linkse hoek.

Chelsea - Manchester United biedt de Premier League-kijker een interessant inkijkje in wat komen gaat, volgend seizoen bijvoorbeeld. Louis van Gaal heeft zijn elftal aan het voetballen gekregen en wacht nu een serieuze test. Mourinho zal de kwetsbaarheid van United blootleggen als Van Gaal hem die gelegenheid biedt.

De titel is de inzet niet vanavond. Niet meer, nu de eindstreep nadrukkelijk nadert. Daarvoor beleven de Londenaren bovendien een te regelmatig seizoen en weten zij op hachelijke momenten opvallend vaak te overleven. Naast een ijzeren teamdiscipline  vertrouwt José Mourinho op Eden Hazard, een kunstenaar die zo soms de logica van de looplijnen verlaat en het vreemde avontuur kiest. Op die ogenblikken is Chelsea een bloem die openvalt.

Van Gaal weet wat hem te doen staat. Wie kampioen wil worden, moet de zwakheden vinden in het Chelsea-fort. Een algemene constatering: José Mourinho maakt het er bepaald niet makkelijker op voor managers met ambitie. Dat was in Italië zo, in Spanje dreef hij Pep Guardiola's Barcelona geregeld tot waanzin en in Engeland heeft hij zich opnieuw naar een pole position gemanoeuvreerd. Na een teleurstellend eerste seizoen terug op het vertrouwde Chelsea-nest perfectioneerde hij zijn team en heerst zijn elftal eigenlijk sinds de eerste speeldag.

Maar in de verte komen de rode troepen van Louis van Gaal eraan. Dat maakt deze Chelsea - Manchester United zo interessant, bovenop de ongeremde passie en hartstocht die je er vaak gratis bijkrijgt. Het is, kortom, een krachtmeting tussen de soevereine leiders van nu en de mogelijke uitdagers van morgen.

Met de extra dimensie dat beide clubs omhoog gestuwd worden door twee eigengereide kampioenenmakers, twee trainersgiganten, een leerling en zijn meester, twee vrienden zelfs. Allemaal ingrediënten voor een heerlijk koningsdrama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.