Cambuur beloont De Jong met promotie tot hoofdcoach

Reacties

Henk de Jong is ook komend seizoen trainer van SC Cambuur, dat een eenjarig contract met De Jong is overeengekomen. De 49-jarige coach wordt daarmee beloond voor de manier waarop hij de Leeuwarders de afgelopen twee seizoenen als interim-trainer bij de hand nam.

Cambuur beloont De Jong met promotie tot hoofdcoach

De Jong is al sinds 2010 werkzaam als assistent bij de club die hij vorig seizoen na het vertrek Alfons Arts aan de titel in de Jupiler League hielp. Dit seizoen loodste hij de promovendus naar handhaving in de Eredivisie, nadat Dwight Lodeweges had besloten op te stoppen wegens aanhoudende supportersprotesten wegens zijn overstap naar SC Heerenveen in de zomer.

De Jong kreeg vooral veel lof voor de ongedwongen manier waarop hij de pers te woord stond. Dat heeft samen met de goede resultaten, waaronder de 4-3 zege op Vitesse waardoor handhaving een feit was, geleid tot een contract voor volgend seizoen. Als De Jong Cambuur opnieuw in de Eredivisie houdt, wordt zijn verbintenis automatisch met één jaar verlengd. Sandor van der Heide en René Grotenhuis blijven zijn assistenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.