CBV slaat alarm na abrupt vertrek Lodeweges

Reacties

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) luidt de noodklok na het beschamende vertrek van Dwight Lodeweges bij SC Cambuur. Maandag werd bekend dat de ervaren oefenmeester na de zomer verkast naar SC Heerenveen, hetgeen verkeerd is gevallen bij een groepje aanhangers van de club uit Leeuwarden.

CBV slaat alarm na abrupt vertrek Lodeweges

Gerard Marsman (foto), directeur van de CBV, baalt van de situatie waarin fans een bepalende rol spelen. Marsman hoopt in eerste instantie dat de supporters elkaar onderling aanspreken op slecht gedrag. De CBV heeft niet direct een passende oplossing voor dit probleem, waarbij acties zoals in Leeuwarden vaak ook nog eens 'beloond' worden.

Van de protesterende groep fans drong een groepje van dertig man dinsdag het stadion via de hoofdingang binnen. Daarop besloot Lodeweges naar binnen te vluchten. Assistent-trainer Henk de Jong ging het gesprek aan met de groep, waarna de rust terugkeerde.

Door alle commotie rondom het aangekondigde vertrek naar Heerenveen is er volgens Lodeweges een onwerkbare situatie ontstaan die destructief is voor zowel de club als de prestaties van het eerste elftal. Henk de Jong, Jan Bruin, Sandor van der Heide en René Grotenhuis maken het seizoen af als technische staf.

De clubleiding van de Friezen heeft al laten weten actie te ondernemen tegen de beschamende actie van dinsdagochtend. Ook Heerenveen, na zomer de nieuwe werkgever van de opgestapte Lodweges, betreurt de situatie bij streekgenoot Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.