'Jammer van Lodeweges, maar trainer is een passant'

Reacties

SC Cambuur betreurt het vertrek van Dwight Lodeweges naar SC Heerenveen, maar volgens directeur Gerald van den Belt is het geen drama. 'Dit bevestigt maar weer eens dat trainers passanten zijn.'

'Jammer van Lodeweges, maar trainer is een passant'

'Het is heel jammer, want we waren blij met Dwight. Er was chemie tussen hem en de staf en de rest van de organisatie. Het werkte allemaal heel prettig, maar Dwight is een avonturier en wilde graag een nieuwe uitdaging aan gaan', aldus Van den Belt op de clubsite.

'Dit is inherent aan het vak. Trainers zijn passanten. Soms ontslaan wij ze, en soms vertrekken ze zelf. Hieruit blijkt maar weer eens dat je als club altijd zelf je beleid moet maken', vervolgt de Cambuur-directeur, die het vertrek van Lodeweges naar Heerenveen als compliment voor zijn eigen club ziet.

Lodeweges informeerde Van den Belt vorige week over zijn intentie zijn tot 2015 doorlopende verbintenis middels de optie in zijn contract op te zeggen. 'Toen dacht ik niet direct aan Heerenveen, maar het is uiteindelijk in een week allemaal rondgekomen. Voor ons was het geen optie het nieuws binnenskamers te houden. We gaan geen poppenkast spelen', stelt de directeur.

Cambuur stort zich op de zoektocht naar een nieuwe trainer. 'Daar beginnen we morgen gelijk mee, al is het eerst wel belangrijk om te weten in welke divisie we volgend jaar spelen', besluit Van den Belt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.