De Jong: 'Het was niet veilig meer voor Dwight'

Reacties

Dwight Lodeweges vertrekt per direct als trainer van SC Cambuur als gevolg van de bedreigingen naar aanleiding van zijn overstap naar SC Heerenveen. Henk de Jong neemt zijn taken in elk geval tot het einde van het seizoen over. Hij is aangeslagen.

De Jong: 'Het was niet veilig meer voor Dwight'

'Dat het zo uit de hand is gelopen, doet Dwight enorm pijn en mij ook. Toen ik vanochtend naar het stadion reed, had ik al het idee dat er wat zou kunnen gebeuren. Dat het zó ver zou gaan, had ik echt niet zien aankomen. Dit is een heel ernstige zaak. Het was gewoon niet veilig meer voor Dwight en daarom kon hij niet verder. De situatie was onwerkbaar geworden', aldus De Jong tegen Voetbal International.

De Jong, die Cambuur vorig seizoen als interim-trainer naar de Eredivisie leidde, noemt het vroegtijdige vertrek van Lodeweges een enorme aderlating. 'De samenwerking met hem verliep gesmeerd. Er was tussen mij, hem en de andere leden van de technische staf een geweldige chemie. Dit is ontzettend zonde.'

Lang de tijd om stil te staan bij de absurde gebeurtenissen heeft De Jong niet. Woensdag staat het uitduel met FC Utrecht op het programma. 'Ik moet nu gewoon mijn kop leegmaken en me richten op de wedstrijd. Dat geldt ook voor de spelers. We hebben nog een paar puntjes nodig.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.