Lodeweges verlaat Cambuur voor SC Heerenveen

Reacties

Dwight Lodeweges maakt na dit seizoen de overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Bij de Friese rivaal volgt hij de vertrekkende Marco van Basten op.

Lodeweges verlaat Cambuur voor SC Heerenveen

Lodeweges had nog een contract tot medio 2015 in Leeuwarden, met daarin de mogelijkheid tot tussentijdse opzegging bij kans op sportieve verbetering. Van die optie maakt Lodeweges nu gebruik. 'Dwight is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club', licht manager voetbalzaken Hans Vonk toe op de clubsite van Heerenveen.

Cambuur groeide dit seizoen onder Lodeweges uit tot een van de verrassingen van de Eredivisie. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen AZ van zondag staat de club uit de Friese hoofdstad elfde op de ranglijst.

Op de clubsite laat Cambuur weten zich de komende periode te beraden over de technische staf voor volgend seizoen. Assistent-trainer Henk de Jong is een belangrijke kandidaat om de functie van Lodeweges over te nemen.

Lodeweges was in het verleden werkzaam voor PEC Zwolle en FC Groningen. Hij was als assistent actief voor PSV en Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.