Brugge en Lazio mogelijke opponenten Van Gaal in play-offs

Reacties

Manchester United kent de vijf mogelijke opponenten in de play-offs van de Champions League. Mogelijk wacht het oranje getinte Lazio, terwijl ook Rapid Wien - dat Ajax uitschakelde - een optie is.

Brugge en Lazio mogelijke opponenten Van Gaal in play-offs

Al vóór de derde voorronde van het kampioenenbal was United zeker van een geplaatste status, aangezien de club uit Manchester het beste UEFA-coëfficiënt had van alle deelnemers aan de play-offs. De ploeg van manager Louis van Gaal zag deze week Fenerbahçe uitgeschakeld worden door Shakhtar Donetsk, waardoor een terugkeer van Robin van Persie - die deze zomer werd verkocht aan de Turken - niet meer tot de mogelijkheden behoorde.

CSKA Moskou, Lazio, Club Brugge, AS Monaco of Rapid Wien wordt vrijdag bij de loting in Nyon gekoppeld aan United. Die laatste club schakelde dinsdag Ajax uit door, nadat de heenwedstrijd in 2-2 was geëindigd, met 3-2 te winnen in Amsterdam. Dat resultaat werd ook met gejuich ontvangen in Portugal, want Sporting Lissabon nam de geplaatste status over van Ajax en ontloopt daardoor Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen en Shakhtar Donetsk.

Dat geldt niet voor Lazio, dat met Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij liefst vier Nederlanders onder contract heeft staan. Ook het eveneens ongeplaatste Club Brugge van Stefano Denswil en Ruud Vormer wacht een zware loting.

League Route
Geplaatst Ongeplaatst
Manchester United (Eng) CSKA Moskou (Rus)
Valencia (Spa) Lazio (Ita)
Bayer Leverkusen (Dui) Club Brugge (Bel)
Shakhtar Donetsk (Oek) AS Monaco (Fra)
Sporting Lissabon (Por) Rapid Wien (Oos)

Er zijn nog tien kampioenen die hopen op een plek in de groepsfase van de Champions League. FC Basel, dat eerder deze week Jean-Paul Boëtius overnam van Feyenoord, is bij de loting geplaatst. Hetzelfde geldt voor APOEL Nicosia, waar Boy Waterman onder de lat staat, en het Celtic van Nadir Çiftçi en Virgil van Dijk. Maccabi Tel Aviv is niet geplaatst en dus wordt het bereiken van het hoofdtoernooi een flinke klus voor de club van technisch directeur Jordi Cruijff.

Champions Route
Geplaatst Ongeplaatst
FC Basel (Zwi) Maccabi Tel Aviv (Isr)
Celtic (Sch) Partizan Belgrado (Ser)
APOEL Nicosia (Cyp) Malmö FF (Zwe)
BATE Borisov (WRu) Skënderbeu Korçë (Alb)
Dinamo Zagreb (Kro) Astana (Kaz)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.