Oppermachtig Monaco via Young Boys naar play-offs

AS Monaco heeft de uitzege op Young Boys in de derde voorronde van de Champions League in eigen huis een vervolg gegeven. De Fransen waren in de return met 4-0 te sterk voor Miralem Sulejmani en co.

De thuisploeg begon na een 3-1 uitoverwinning met een comfortabele marge aan de terugwedstrijd in het eigen Stade Louis II. De defensief sterke Fransen kwamen de eerste helft schadevrij door tegen de Zwitserse bezoekers, waar voormalig Ajacied Sulejmani in de basis begon.

In de 54ste minuut werd het laatste sprankje hoop van Young Boys op de groepsfase van de Champions League aan diggelen geschoten. Nieuwkomer Ivan Cavaleiro (foto) zette Monaco op voorsprong. Tien minuten later breidde linksback Layvin Kurzawa de score uit.

In de slotfase zagen de Zwitsers de achterstand nog verder oplopen. Anthony Martial pikte in de zeventigste minuut zijn doelpunt mee en was daarmee verantwoordelijk voor de 3-0. Invaller Stephan El Shaarawy tekende met de vierde treffer van de avond voor de eindstand.

UEFA-ranking
De dubbele nederlaag van Young Boys is goed nieuws voor het Nederlandse voetbal. Zwitserland is een belangrijke concurrent op de UEFA-ranking. Nederland staat op het punt te worden voorbijgestreefd door de Zwitsers, waardoor in de toekomst minder Eredivisionisten aanspraak kunnen maken op Europees voetbal.