Waterman blijft overeind met APOEL, dure missers Molde

Boy Waterman mag nog altijd hopen op zijn debuut in de groepsfase van de Champions League. De 31-jarige doelman overleefde dinsdag met APOEL Nicosia de derde voorronde, tegen FC Midtjylland. Dinamo Zagreb rekende na een doelpuntrijk gelijkspel af met Molde FK, eveneens op basis van de gemaakte uitgoals.

APOEL Nicosia* – FC Midtjylland 0-1 (2-1)
APOEL Nicosia stond na de 2-1 zege van vorige week in Denemarken al met anderhalf been in de play-offs, maar beleefde in het eigen GSP Stadion een lastige avond. Erik Sviatchenko opende al na twee minuten de score op aangeven van Jakob Poulsen (ex-SC Heerenveen). Vervolgens kwamen de Cyprioten in de 29ste minuut ook nog met tien man te staan door een rode kaart voor Vinicius.

Waterman hoefde daarna echter geen doelpunt meer te incasseren, hoewel vooral voormalig Ajax-doelwit Pione Sisto vlak voor rust een grote kans op de 0-2 kreeg. In de slotfase had het zelfs nog 1-1 kunnen worden, maar de APOEL-spitsen Luís Leal en Vander hadden het vizier evenmin op scherp staan. Ook nadat er liefst tien minuten waren bijgetrokken, bleef APOEL in de race voor de tweede CL-deelname op rij.

Molde FK – Dinamo Zagreb* 3-3 (1-1)
Molde FK miste tegelijkertijd een buitenkans om uitzicht te houden op zijn eerste Champions League-deelname sinds het seizoen 1999/2000. De kampioen van Noorwegen liet in de eerste helft dankzij missers van Ola Kamara en Harmeet Singh (ex-Feyenoord) liefst twee penalty's onbenut en zag tussen de 17de en de 22ste minuut Marko Pjaca, Arijan Ademi en Marko Rog scoren voor Dinamo Zagreb.

Daarmee leek het pleit al beslecht, maar Molde maakte het nog ongemeen spannend door via treffers van Etzaz Hussein, Mohamed Elyounoussi en Kamara nog terug te komen tot 3-3. Mede doordat Vegard Forren in de 72ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, bleef de benodigde vierde Noorse treffer echter uit, waardoor Dinamo doorstoot naar de play-offs.