BATE profiteert volop van rode kaart Luijckx

Kees Luijckx heeft een negatieve hoofdrol gespeeld in het Champions League-voorrondeduel tussen BATE Borisov en zijn Hongaarse werkgever Videoton. De Nederlander kreeg rood, waarna de Wit-Russen van het numerieke overwicht konden profiteren en uiteindelijk met een 1-0 zege een plaats in de play-offs veiligstelden.

Luijckx ontving tien minuten voor rust zijn eerste gele kaart van arbiter Kenn Hansen. Na een uur kreeg de ex-speler van onder meer AZ, NAC Breda en Roda JC voor de tweede keer geel en kon hij inrukken.

Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd moest Videoton op bezoek bij BATE in ieder geval scoren om nog kans te maken op de play-offs. De thuisploeg had het betere van het spel, maar wist de mogelijkheden lange tijd niet te benutten. Ook niet na de rode kaart voor Luijckx. Tot de 82ste minuut, toen Nemanja Nikolic de 1-0 maakte voor BATE. Dat was tevens de eindstand.