Vormer ruim langs Panathinaikos, knappe comeback Malmö

Club Brugge heeft zich ten koste van Panathinaikos geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Malmö FF en Partizan Belgrado mogen ook nog hopen op deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal.

Club Brugge - Panathinaikos 3-0
Na de 2-1 nederlaag in Athene was de opdracht voor Club Brugge duidelijk: de Belgen moesten scoren. Panathinaikos hield echter lang stand in het Jan Breydelstadion, maar in het eerste kwartier na rust ging het helemaal mis met de ploeg van trainer Yannis Anastasiou.

Op aangeven van Tuur Dierckx kopte Dion Cools in de 53ste minuut de openingstreffer binnen en amper vijf minuten later konden de fans in Brugge opnieuw juichen. Víctor Vázquez schoot via een Griekse verdediger raak. Club, waar Ruud Vormer de hele wedstrijd speelde en Stefano Denswil op de bank bleef, won uiteindelijk dankzij invaller Obbi Oulare nog met 3-0 en bereikte daardoor de play-offs van de Champions League.

Malmö FF - Red Bull Salzburg 3-0
Red Bull Salzburg leek op weg naar de play-offs na de 2-0 thuiszege van vorige week. Maar Malmö FF had die schade in de return al binnen een kwartier gerepareerd. Nadat Nikola Djurdjic de Zweden in de zevende minuut op voorsprong had gezet, maakte ex-Ajacied Markus Rosenberg zeven minuten later de 2-0.

Op slag van rust vergrootte Vladimir Rodic de voorsprong van Malmö FF, dat het in de tweede helft niet meer weggaf. Ook niet toen Enoch Kofi Adu in de 65ste minuut van het veld werd gestuurd. Daardoor mag de ploeg van trainer Åge Hareide blijven hopen op de tweede deelname op rij aan de groepsfase van de Champions League.

Partizan Belgrado - Steaua Boekarest 4-2
Partizan Belgrado gaat vrijdag ook in de koker voor de loting van de play-offs van het kampioenenbal. Halverwege zag het er daar nog niet naar uit. Steaua Boekarest leidde op dat moment met 2-1 in Servië, waardoor Partizan - dat via voormalig Feyenoorder Stefan Babovic nog wel op voorsprong was gekomen - twee keer moest scoren. Vorige week eindigde de heenwedstrijd namelijk in 1-1.

Vijf minuten na rust kreeg Valeri Bojinov een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Bulgaar miste de strafschop. Tegen tien man - Fernando Varela kreeg een directe rode kaart - bogen Marko Jevtovic, Andrija Zivkovic en Nikola Trujic de achterstand in het laatste half uur alsnog om in een overwinning. Daardoor moet ook Nicandro Breeveld verder in de play-offs van de Europa League.