Brazilië wint ruim na snelle goal Neymar en is finalist

Brazilië heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van het olympisch voetbaltoernooi. Het gastland had in de halve eindstrijd geen enkele moeite met Honduras: 6-0.

Honduras schakelde in de vorige ronde verrassend Argentinië uit, maar tegen Brazilië keek het land al na vijftien seconden tegen een achterstand aan. Na een defensieve blunder tekende sterspeler en aanvoerder Neymar voor het snelste doelpunt ooit op de Olympische Spelen.

Het bleek het startschot voor een ruime zege van de Brazilianen. Nog voor rust liet Gabriel Jesus, die onlangs voor 32 miljoen euro naar Manchester City vertrok, de score oplopen tot 3-0 door twee keer te scoren. Marquinhos, Luan en wederom Neymar bepaalden de eindstand in de tweede helft op 6-0.

Brazilië neemt het in de finale op tegen de winnaar van Nigeria - Duitsland. Die wedstrijd staat woensdagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd op het programma.