Brazilië stelt ook tegen Irak zwaar teleur

Reacties

Voor gastland Brazilië dreigen de Olympische Spelen uit te lopen op een fiasco. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Zuid-Afrika volgde nu een 0-0 tegen Irak.

Brazilië stelt ook tegen Irak zwaar teleur

Neymar stond in de basis bij Brazilië, evenals de in Europa actieve spelers Marquinhos, Felipe Anderson en Rafinha plus een flinke lading talent uit de eigen competitie. Brazilië stelde echter flink teleur, maar heeft kwalificatie voor de volgende ronde nog wel in eigen hand.

Na twee duels in Groep A staat Brazilië met twee punten gedeeld namelijk gedeeld tweede. Irak heeft ook twee punten, terwijl Zuid-Afrika één punt heeft. Denemarken, donderdagnacht tegenstander van Brazilië, heeft er na een 1-0 zege op de Afrikanen vier. De bovenste twee teams gaan naar de volgende ronde.

Argentinië - Algerije 2-1
Ook voor de andere Zuid-Amerikaanse voetbalreus Argentinië verlopen de Spelen moeizaam. Door goals van Jonathan Calleri en Angel Correa herstelde Argentinië zich van de eerdere 2-0 nederlaag tegen Portugal, maar het is nog niet genoeg voor een plek bij de eerste twee in Groep D. Die is ondanks een 1-2 nederlaag tegen Portugal namelijk in handen van Honduras, dat een iets beter doelsaldo heeft. Algerije, namens wie Sofiane Bendebka de eer redde, staat puntloos laatste.

Uitslagen Groep B
Zweden - Nigeria 0-1
Japan - Colombia 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.