Portugal klopt Argentinië, Duitsland gelijk

Portugal is de Olympische Spelen in Brazilië begonnen met een overwinning op Argentinië in Groep D. In Groep C speelde Duitsland gelijk tegen Mexico.

Mexico - Duitsland 2-2
Duitsland had het erg lastig met Mexico, dat in de eerste helft genadig was door een aantal grote kansen onbenut te laten. Na rust kwam Mexico via een kopbal van Oribe Peralta alsnog snel op voorsprong, maar Serge Gnabry maakte in de 58ste minuut alweer gelijk.

Via Rodolfo Pizarro, die afrondde na een kopbal van Marco Bueno tegen de lat, greep Mexico weer de leiding. Duitsland sleepte een punt uit het vuur door middel van een treffer van Matthias Ginter in de 78ste minuut, na assisterend werk van Julian Brandt.

Het overige duel in Groep C, Fiji tegen Zuid-Korea, eindigde in een eclatante 0-8 overwinning voor de Koreanen.

Portugal - Argentinië 2-0
Na een gelijkwaardige eerste helft deed Argentinië vlak na rust van zich spreken via Jonathan Calleri. De aanwinst van West Ham United stiftte de bal met veel gevoel tegen de Portugese lat.

Portugal was zuiverder in de afwerking, want in de 66ste minuut schoot Goncalo Paciencia vanaf de rand van de zestien binnen. Zes minuten voor tijd maakte Pité de 2-0, met dank aan een inschattingsfout van doelman Geronimo Rulli.

Zweden - Colombia 2-2
Met FC Groningen-middenvelder Simon Tibbling in de basis pakte Zweden in Groep B een punt tegen Colombia. Teófilo Gutíerrez opende de score voor de Zuid-Amerikanen, waarna Zweden het duel deed kantelen via goals van Mikael Ishak en Astrit Ajdarevic. Dorlan Pabón bepaalde de eindstand op 2-2. Het andere duel in Groep B, Nigeria - Japan, eindigde in 5-4.