Brazilië stelt teleur in eerste duel op Olympische Spelen

Reacties

Brazilië is matig begonnen aan de jacht op de eindzege op de Olympische Spelen. De equipe van coach Rogério Micale bleef donderdag tegen Zuid-Afrika steken op een 0-0 gelijkspel.

Brazilië stelt teleur in eerste duel op Olympische Spelen

Brazilië maakte geen grootse indruk in Brasilia. Neymar deed de naamgever van het stadion Estádio Nacional de Brasilia Mané Garrincha nog eer aan met enkele hoogstandjes, maar behoudens een volley van Felipe Anderson bleven riante mogelijkheden lange tijd uit. Als gevolg van een rode kaart (twee keer geel) van Mothobi Mvala speelde Zuid-Afrika ruim dertig minuten in ondertal. Zelfs met een man meer bleef Brazilië verstoken van een treffer.

Een gouden medaille op de Olympische Spelen is de enige hoofdprijs die de Seleçao nog nooit won. Vier jaar geleden moest Brazilië met zilver genoegen nemen na een 2-1 nederlaag tegen Mexico. De winnaar van vijf wereldtitels is er alles aan gelegen een einde te maken aan de 'olympische vloek'. Zo werd Neymar gespaard voor het toernooi om de Copa América van eerder deze zomer. De sterspeler van Barcelona kon de beslissing ook niet forceren.

In dezelfde groep speelden Irak en Denemarken eerder op de dag ook al doelpuntloos gelijk. Bij de Scandinaviërs maakte FC Groningen-speler Kasper Larsen vlak voor tijd als invaller zijn opwachting. De Irakees Hawbir Moustafa van MVV Maastricht bleef op de bank.

De openingsceremonie van de Zomerspelen is pas vrijdag. Het voetbaltoernooi begint altijd wat vroeger omdat de spelers anders te weinig rust krijgen. Woensdag al werden de eerste duels in het vrouwentoernooi afgewerkt.

Overige uitslag
Honduras-Algerije 3-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.