Eindelijk olympische zege Brazilië, monsterscore Duitsland

Reacties

Brazilië heeft na twee bloedeloze en doelpuntloze remises eindelijk gewonnen tijdens de Olympische Spelen. Daardoor bereikte de ploeg van superster Neymar de kwartfinale. In het laatste groepsduel haalde Duitsland keihard uit tegen Fiji en viel verrassend het doek voor titelhouder Mexico en de Argentijnen.

Eindelijk olympische zege Brazilië, monsterscore Duitsland

Brazilië – Denemarken 4-0
De Brazilianen wisten dat door de blamerende gelijke spelen tegen Irak en Zuid-Afrika een zege zo goed als nodig was om de volgende ronde te bereiken en de enorme kritiek op superster Neymar en de gehele ploeg in de kiem te smoren. Denemarken stond na twee duels nog bovenaan in Groep A, maar bleek uiteindelijk geen partij voor de gastheer.

Na 26 minuten opende Gabriel Barbosa, beter bekend door zijn bijnaam Gabigol, de score met een tegendraadse intikker. Nog voor rust zorgde Gabriel Jesus, die onlangs werd vastgelegd door Manchester City, bij de tweede paal van dichtbij voor 2-0.

Na de onderbreking was het pleit al na vijf minuten beslecht. Luan tikte de 3-0 binnen. Het slotakkoord was vervolgens voor Gabigol. De aanvaller van Santos schoot tegendraads raak, waardoor de gastheer zich als groepswinnaar bij de laatste acht schaarde. Daarin treft Brazilië zaterdag Colombia en neemt Denemarken, dat door het 1-1 gelijkspel bij Zuid-Afrika tegen Irak tweede bleef, het op tegen Nigeria. Bij Denemarken was FC Groningen-verdediger Kasper Larsen invaller.

Japan – Zweden 1-0
Muamer Tankovic (AZ) en Simon Tibbling (FC Groningen) kunnen zich weer gaan richten op de Eredivisie. Door een 1-0 nederlaag tegen Japan eindigden de aanvaller en middenvelder met Zweden als hekkensluiter in Groep B. De twee zagen hoe invaller Shinya Yahima de enige goal maakte, al kon die treffer de uitschakeling van de Japanners ook niet voorkomen. Colombia versloeg het al geplaatste Nigeria in de andere wedstrijd immers met 2-0 en mag zich daardoor opmaken voor het duel met het torenhoog favoriete Brazilië.

Duitsland – Fiji 10-0
Fiji verloor in de twee eerdere duels in Groep C al met 8-0 van Zuid-Korea en 5-1 van Mexico, maar de grootste afstraffing volgde tegen de Duitsers. Al in de zeventigste minuut stonden de dubbele cijfers op het bord door goals van Nils Petersen (5), Max Meyer (3) en Serge Gnabry (2). De Duitsers hadden de zege ook nodig om de kwartfinale te halen. Dat lukte als nummer twee achter Zuid-Korea, dat door met 1-0 te winnen van Olympisch kampioen Mexico groepswinnaar werd. Zuid-Korea treft in de strijd om een halve finaleplek Honduras en de Duitsers nemen het op tegen Portugal. Door de uitschakeling van Mexico is al zeker dat er een nieuwe gouden medaillewinnaar zal komen.

Argentinië - Honduras 1-1
Net als Mexico moet ook Argentinië al verrassend na de groepsfase het toernooi verlaten. Pas in de 93ste minuut kwamen de Zuid-Amerikanen naast Honduras door een goal van Mauricio Martínez. Honduras, dat een kwartier voor tijd op voorsprong was gekomen dankzij Anthony Lozano (penalty), had aan het punt juist voldoende om als nummer twee de volgende ronde te bereiken. Portugal liet tegen hekkensluiter Algerije weliswaar voor het eerst punten liggen, maar treft als winnaar van poule D Duitsland in de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.