Neymar haalt gram met beslissende rol voor Brazilië

Reacties

Voor de derde keer op rij heeft Brazilië zich geplaatst voor de halve finale van de Olympische Spelen. Neymar snoerde alle criticasters de mond met een schitterende vrije trap, maar had ook in ander opzicht nog een rekening te vereffenen tegen Colombia (2-0).

Neymar haalt gram met beslissende rol voor Brazilië

Twee jaar terug zorgde de Colombiaanse linksback Camilo Zúñiga met een vliegende tackle er immers voor dat Neymar de desastreus verlopen halve finale op het WK in eigen land tegen Duitsland (1-7) misliep. Wellicht dat de 24-jarige sterspeler daarom als door een adder gebeten de aanstichter van een opstootje was met een harde overtreding op Andrés Roa en vijf minuten voor rust zo de woede van de Colombianen op de hals haalde.

Brazilië en Neymar staan ook tijdens dit toernooi weer onder hoogspanning, bleek wel tijdens dit opstootje.
Brazilië en Neymar staan ook tijdens dit toernooi weer onder hoogspanning, bleek wel tijdens dit opstootje.

Het tijdens het olympisch toernooi moeizaam op gang gekomen Brazilië stond toen al op voorsprong, doordat Neymar in de twaalfde minuut van grote afstand raak schoot uit een vrije trap. Desondanks bleef het lang spannend, totdat Luan in de 83ste minuut met een fraaie trap de 2-0 op het scorebord zette. Enkele dagen na de 4-0 zege op Denemarken boekte Brazilië daarmee de tweede overwinning, met een halve finale tegen Honduras als resultaat.

De Midden-Amerikanen hadden verrassend de groepsfase overleefd ten koste van Argentinië en rekenden nu af met Zuid-Korea (1-0). Alberth Ellis velde het vonnis over de Aziaten met zijn tweede treffer van het toernooi. Eerder op de avond hadden Duitsland en Nigeria zich al geplaatst voor de andere halve finale door respectievelijk Portugal (4-0) en Denemarken (2-0) te verslaan. Woensdag staat de strijd om een plek in de olympische finale op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.