Borussia Dortmund sensatie, Nederlandse spitsen op schot

Reacties

De tweede speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit.

Borussia Dortmund sensatie, Nederlandse spitsen op schot

De kans bestaat dat Bayern München de koppositie, na één speelronde op basis van het indrukwekkende doelsaldo +5, de resterende 33 wedstrijden zal behouden. Met een uitblinkende Douglas Costa bewees Der Rekordmeister vorige week vrijdag tijdens de eclatante zege op Hamburger SV (5-0) over een nieuw machtig wapen te beschikken. Voor even geen oeverloze discussies over de contractperikelen rondom trainer Pep Guardiola, de toekomst van Mario Götze en Thomas Müller. Al weet heel Bayern dat de stemming direct zal omslaan, indien het bezoek aan 1899 Hoffenheim zaterdagmiddag niet goed uitpakt.

Grote sensatie vorig weekend was evenwel Borussia Dortmund, dat onder de nieuwe hoofdtrainer Thomas Tuchel een galavoorstelling op de mat legde tegen Borussia Mönchengladbach. De BVB-Renaissance, zo klinkt het dezer dagen in Westfalen. Met de 4-0 thuisoverwinning deden Die Schwarzgelben, zowel qua sfeer als resultaat, denken aan de hoogtijdagen onder Jürgen Klopp. Defensief staat BVB stukken beter dan vorig seizoen, terwijl de dragende krachten Mats Hummels, Ilkay Gündogan en Marco Reus momenteel in beduidend betere vorm steken. Henrikh Mkhitaryan scoorde de eerste vijf officiële duels van het seizoen zelfs zeven (!) keer, nu al twee keer meer dan de complete voorbije jaargang. Zaak is om zondag de vorm te bevestigen in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde FC Ingolstadt 04; buitenshuis noteerde BVB vorig seizoen welgeteld vier overwinningen.

Henrikh Mkhitaryan is met zeven treffers in de vijf eerste officiële duels van Borussia Dortmund uitstekend begonnen aan het seizoen.
Henrikh Mkhitaryan is met zeven treffers in de vijf eerste officiële duels van Borussia Dortmund uitstekend begonnen aan het seizoen.

Met de dag prikkelender wordt de soap-Kevin De Bruyne, de Belgische vedette van wie onduidelijk blijft waar hij na 31 augustus voetbalt. Ondanks tijdens de Sport Bild-awards te hebben toegezegd bij VfL Wolfsburg te zullen blijven, is de algehele veronderstelling dat de spelmaker op een transfer naar Manchester City aast. Zowel Wolfsburg als de manager van De Bruyne was niet te spreken over de dwingende wijze waarop het beruchte citaat zo ongeveer letterlijk uit de Belg werden getrokken. 'In een andere taal dan zijn moedertaal en met alle camera's op hem gericht', zo foeterde het management. Intussen kabbelen de onderhandelingen tussen Wolfsburg en Manchester voort; de transfersom gaat om en nabij zeventig miljoen euro bedragen.

Bij een vertrek van De Bruyne zal VfL Wolfsburg, zaterdag op bezoek bij 1. FC Köln, sportief terugvallen, zo is de vrees. Anderzijds heeft Bas Dost zich onderscheiden tijdens de eerste duels. Ondanks een zomer vol twijfels over zijn eigen toekomstperspectieven, vanwege de komst van concurrent Max Kruse, heeft de Nederlandse spits zijn basisplaats behouden. Zowel tijdens het bekerduel met Stuttgarter Kickers (4-1) als de eerste speelronde tegen Eintracht Frankfurt (2-1) kwam Dost tot scoren.

Afbraakvoetbal
Met de vorm van de Nederlandse aanvallers zit het voorlopig wel goed. Charlison Benschop kende bij Hannover 96 een droomdebuut in de Bundesliga. Enkele minuten na zijn invalbeurt tegen Darmstadt 98 (2-2) trof hij doel. Klaas-Jan Huntelaar scoorde in beide voorgaande wedstrijden van Schalke 04. Eerst het bekerduel bij MSV Duisburg (5-0), vervolgens voor de competitie tegen Werder Bremen (3-0). Met trainer André Breitenreiter als opvolger van Roberto Di Matteo wordt in Gelsenkirchen eindelijk weer vooruit gevoetbald in plaats van afbraakvoetbal gepropageerd. Het moet de productiviteit van Huntelaar ten goede komen. Luc Castaignos had bij Eintracht Frankfurt een basisplaats voor de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Aangezien topschutter Alexander Meier nog tot oktober is uitgeschakeld, liggen er voor de van FC Twente overgekomen spits kansen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.