Bony laat Van Hooijdonk achter zich in jacht op Machlas

Wilfried Bony is bezig zijn naam met hoofdletters te laten opnemen in de geschiedenisboeken van Vitesse. De Ivoriaan, die ondanks de nodige geruchten over een transfer in Arnhem bleef, heeft nog zeven treffers nodig om de fraaie prestatie van Nikos Machlas te evenaren.

Bony laat Van Hooijdonk achter zich in jacht op Machlas

Bony droeg zaterdag met een treffer bij aan de 2-0 zege op FC Utrecht. Die goal betekende een passend gebaar bij de avond die in het teken stond van de overleden Mister Vitesse Theo Bos (zie foto beneden). Voor Bony staat de competitieteller inmiddels al op 23, waarmee hij topscorer is van de Eredivisie. De vier goals in bekerverband en twee in de Europa League zorgen voor een totaal aantal goals van 29. De Ivoriaan loopt zodoende meer dan één-op-één: 29 goals in 28 wedstrijden dit seizoen.

Met dat aantal heeft Bony inmiddels de prestatie van Pierre van Hooijdonk uit het seizoen 1999/00 overtroffen. Hij bleef die jaargang steken op 28 treffers uit 35 optredens. Met nog negen competitieduels te gaan heeft Bony nog volop kans om de doelpuntenverzameling van Machlas in het seizoen 1997/98 (de Griek vond 36 keer het net) uit de boeken te schieten.

Het doelpunt van Bony van vrijdag betekende ook nog eens een fraai jubileum. De beresterke spits kan inmiddels bogen op vijftig officiële goals voor Vitesse. Daar had hij slechts 69 wedstrijden voor nodig.

Mede doordat Bony het beter deed dan illustere voorgangers als Roy Makaay, Danko Lazovic en Dejan Curovic is Vitesse eveneens nog in de titelrace. Met slechts vijf punten achterstand op koploper PSV is de huidige nummer vier van Nederland een dark horse wat het gevecht betreft om het kampioenschap. (Tim Tempelaars) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen