Eredivisie-topscorer Bony krijgt gewilde transfer nog niet

Wilfried Bony lijkt het seizoen af te gaan maken bij Vitesse. De Ivoriaan heeft de voorbije weken meerdere keren de hoop uitgesproken nog deze winter te vertrekken uit Arnhem, maar zag ook een overgang naar Rusland niet meer tot stand komen.

Eredivisie-topscorer Bony krijgt gewilde transfer nog niet

Vanavond om 22.00 uur verliep de transferdeadline in Rusland. Dalibor Lacina, één van de twee zaakwaarnemers van Bony, liet onlangs in de Russische media weten dat Zenit, Anzhi en CSKA Moskou interesse hadden.

Guus Hiddink stelde vanuit Rusland al dat de Ivoriaan in ieder geval niet naar zijn FC Anzhi zou komen. Lacina meldde vervolgens, net als Vitesse, dat geen enkele club concreet is geworden voor Bony. Ook op de slotdag gebeurde dat niet.

Voor Bony is er nog wel een ontsnappingsroute. In Oekraïne is de transferperiode nog open tot 1 maart. Het kapitaalkrachtige Shakhtar Donetsk is nog op zoek naar een spits, maar dat kans dat Bony dat gaat worden is klein. Bovendien moet Vitesse dan wel medewerking verlenen.

Bony lijkt zich zodoende op te mogen gaan maken voor het competitieduel van vrijdag met FC Utrecht. Vitesse-coach Fred Rutten zal opgelucht ademhalen. Hij behoudt de Eredivisie-topschutter, die dit seizoen al goed was voor 22 treffers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen