Bony brengt duidelijkheid: 'Ik wil deze winter vertrekken'

Wilfried Bony wil nog deze maand vertrekken bij Vitesse. De gewilde Ivoriaanse spits hoopt dat er een geschikt bod komt uit Rusland, waar de transfermarkt nog tot 27 februari open is.

Bony brengt duidelijkheid: 'Ik wil deze winter vertrekken'

'Ik hoop deze winter nog te vertrekken. Mijn wensen zijn niet veranderd. Ja, de markt in Rusland is niet heel lang meer open. Maar wat kan ik doen? Ik kan alleen maar werken en wachten. Werken en wachten. Ik hoop op die ene kans', vertelt Bony aan Voetbal International.

Bony zit met zijn hoofd in Rusland en weet dat hij wordt gevolgd. In de periode dat hij in Zuid-Afrika voor het toernooi om de Afrika Cup zat, namen diverse zaakwaarnemers contact op met Merab Jordania. Die belletjes kwamen voornamelijk uit Rusland. De clubleiding heeft met Bony de afspraak gemaakt elk bod serieus te benaderen.

Bovendien kan Vitesse een financiële meevaller wel gebruiken. Mede door zijn twee doelpunten tegen PSV kan het zomaar zijn dat de club in februari nog afscheid moet nemen van de topscorer van Arnhem. (Stef de Bont) Lees in het nieuwe nummer van Voetbal International meer over Wilfried Bony en Vitesse. Onder meer de moeizame relatie tussen assistent-trainer Stanley Menzo, die deze zomer nog dicht bij een overgang naar het Anderlecht van trainer John van den Brom was, en hoofdcoach Fred Rutten wordt belicht. VI nr. 7 ligt vanaf woensdag in de winkel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen