Bony terug in Arnhem en klaar voor rentree tegen PSV

Wilfried Bony keerde donderdag terug op het trainingsveld van Vitesse, waardoor hij zaterdag tijdens het thuisduel met PSV weer inzetbaar lijkt. Afgelopen zondag werd de spits met Ivoorkust in de kwartfinale van de strijd om de Afrika Cup uitgeschakeld door finalist Nigeria.

Bony terug in Arnhem en klaar voor rentree tegen PSV

Ondanks zijn terugkeer naar Arnhem is zijn aanblijven nog altijd niet zeker. De transfermarkt in de West-Europese competities mag dan gesloten zijn, de Russische clubs hebben nog tot 27 februari de tijd om spelers aan te trekken. Een vertrek van Bony, met zestien goals topscorer van de Eredivisie, speelt daarom nog steeds. Na de training benadrukte Bony ook zelf niet geheel zeker te weten of hij het seizoen in Arnhem wel afmaakt.

Bony zou weliswaar een flinke transfersom opleveren, maar die kan de clubleiding van de Arnhemmers pas in de zomer aanwenden om een vervanger aan te trekken. Een verkoop zou daarom sportief gezien niet goed uitkomen. Ondanks alle onzekerheid rondom de doeltreffende aanvaller bereidt trainer Fred Rutten zijn ploeg mét Bony voor op de komende competitiewedstrijd.

Zonder de naar de Afrika Cup afgereisde Ivoriaan toonde Vitesse een duidelijk tekort aan vorm. Alleen de thuiswedstrijd tegen Ajax (3-2) werd gewonnen. In tegenstelling tot de topper tegen de Amsterdammers gingen de wedstrijden tegen AZ, NEC (beide competitie) en opnieuw Ajax (KNVB Beker) wél verloren voor het elftal van trainer Fred Rutten, die zich na de bekernederlaag enige tijd niet vertoonde in Arnhem.

Rutten meldde zich ziek, nadat hij donderdag voor de camera's van Eredivisie Live nog zijn ergernis over het uitblijven van winteraankopen had geuit. De oefenmeester miste hierdoor ook de derby tegen NEC (2-1 verlies). Inmiddels is de voormalige coach van onder meer PSV en FC Twente hersteld en staat hij weer voor de selectie van de huidige nummer zes van de Eredivisie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen