Vitesse snakt naar rust én punten tegen buurman NEC

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan NEC en Vitesse tegenover elkaar in het Goffert Stadion.

Vitesse snakt naar rust én punten tegen buurman NEC

NEC - VITESSE

NEC heeft een ongeslagen thuisreeks van acht duels (W3 G5). De laatste nederlaag dateert van 26 augustus 2012 tegen FC Twente (1-3).

Na eerder dit seizoen zeven uitoverwinningen op rij, verloor Vitesse zijn laatste drie uitduels (VVV 3-1, Heerenveen 2-1, AZ 4-1).

Vitesse pakte slechts vier punten uit zijn laatste vijf duels (W1, G1, V3).

Centrale verdediger Rens van Eijden is de enige speler die nog geen minuut miste bij NEC dit seizoen.

De voorhoede van NEC benut slechts elf procent van de kansen. Van de 236 doelpogingen leverden er 26 een treffer op. Alleen FC Groningen is minder efficiënt met 9,5 procent.

Vitesse maakt al vijftien uitduels op rij minimaal één doelpunt.

Vitesse is de enige club uit de huidige top vijf die onderling nog geen wedstrijd verloor (Ajax W2, Feyenoord W1, PSV W1, Twente G1).

NEC-clubtopscorer Melvin Platje (zes goals) scoorde vijf duels op rij niet in de Eredivisie.

Theo Janssen kan tegen NEC zijn vijftigste Eredivisietreffer maken.

Vorig seizoen won Vitesse de Gelderse derby in Nijmegen na veertien jaar weer eens. Het werd 0-1 door een doelpunt van Giorgi Chanturia (nu verhuurd aan Alania Vladikavkaz, Rus).

De laatste keer dat Vitesse twee keer won van NEC in één seizoen was in 1997/98. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's