Topscorer Bony passeert bij Vitesse Makaay en Lazovic

De toekomst van Wilfried Bony in Arnhem is nog onzeker, maar de spits heeft in de annalen van Vitesse een prominente plaats veroverd. De Ivoriaan is inmiddels onder anderen Roy Makaay voorbij.

Topscorer Bony passeert bij Vitesse Makaay en Lazovic

Bony benutte zaterdag tegen FC Groningen een strafschop en daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op 25 treffers, waarvan negentien in de Eredivisie. Daarmee is de Ivoriaan illustere voorgangers bij Vitesse als Roy Makaay en ook Danko Lazovic voorbij.

De Nederlandse spits kwam in het seizoen 1996/97 in 39 duels tot twintig treffers, waar de Servische spits tien jaar later na 39 officiële wedstrijden eindigde op 22 doelpunten. Met zijn productie kan Bony zich nu richten op Pierre van Hooijdonk, die met 28 goals in 35 duels tweede is achter Nikos Machlas.

Bony is elf doelpunten verwijderd van het record van de Griekse goalgetter van het seizoen 1997/98. De vraag is of hij Machlas nog gaat achterhalen gezien de onzekerheid over zijn toekomst.

Nog steeds bestaat de kans dat Bony binnenkort Vitesse achter zich zal laten. De Ivoriaan herhaalde na het duel met FC Groningen zijn wens weg te willen. Russische clubs hebben nog tot maart de gelegenheid zich te versterken en daarbij is de naam van de Vitesse-topscorer al diverse keren gevallen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen