'Anzhi, CSKA en Zenit onderhandelen over komst Bony'

Wilfried Bony staat in de belangstelling van FC Anzhi, CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg. Bony's zaakwaarnemer Dalibor Lasinio stelt in onderhandeling te zijn met de drie Russische topclubs, die nog tot 27 februari de tijd hebben om nieuwe spelers aan te trekken.

'Anzhi, CSKA en Zenit onderhandelen over komst Bony'

'Ik heb al met Zenit gesproken over Bony', laat Lasinio weten aan de Russische krant Izvestia. 'Ze bestuderen de mogelijkheid om Wilfried te kopen. We verwachten spoedig een concrete aanbieding.'

Zenit heeft echter concurrentie, zo stelt Lasinio. Ook het Anzhi van trainer Guus Hiddink en het CSKA Moskou van de voormalige Eredivisionisten Rasmus Elm, Keisuke Honda, Achmed Musa en Pontus Wernbloom hebben volgens hem al naar Bony geïnformeerd.

Met name Zenit kan een extra aanvaller goed gebruiken. Trainer Luciano Spalletti heeft met Russisch international Aleksandr Kerzhakov slechts één volwaardige centrumspits. De 1,93 meter lange Aleksandr Bukharov zou zijn rol als pinchhitter zat zijn en willen terugkeren naar Rubin Kazan.

Omdat Anzhi en CSKA wel ruim in de spitsen zitten, is Zenit op het eerste oog de meest aannemelijke kandidaat om Bony van Vitesse over te nemen. De vraag is alleen of de racistische Zenit-aanhang ook op de komst van de 24-jarige Ivoriaan zit te wachten. Veelzeggend is dat Bony de eerste zwarte speler zou worden in de clubhistorie van de regerend kampioen van Rusland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen