Vitesse bood Bony vorig jaar al aan op Russische markt

Hoewel Vitesse voor de winterstop aan de buitenwereld steeds deed voorkomen dat het sterspeler Wilfried Bony absoluut voor de club wil behouden, blijkt de spits vorig jaar overal te zijn aangeboden. Op internet staat een volmacht die Merab Jordania, eigenaar van de Arnhemse club, heeft verstrekt aan makelaar Roman Oredhchuk om de huidige Nederlandse topscorer voor 1 september 2012 onder te brengen in de Russische Premjer League.

Vitesse bood Bony vorig jaar al aan op Russische markt

De voormalige voetballer mocht Bony aan elke club slijten, mits voldaan zou worden aan de vraagprijs van Vitesse. Technisch directeur Ted van Leeuwen stelt in Gelredome dat deze manier van zakendoen in het profvoetbal een normale gang van zaken is.

'Ik heb de brief gezien, zo gaan er duizenden rond in de voetballerij. Het merendeel verdwijnt in de prullenmand. Soms is er een tussenpersoon die aangeeft dat hij een geweldige club heeft voor je speler. Dan geef je hem daarvoor een schriftelijke volmacht.'

BombarieFeit blijft dat Vitesse een van de beste spelers van de Nederlandse competitie al vorig seizoen van de hand wilde doen. Opvallend is dat de volmacht inging op 2 april 2012. Anderhalve maand eerder verlengde Vitesse met veel bombarie de verbintenis met zijn topschutter.

De handtekeningen waren nog nat toen Oredhchuk Bony aanbood bij CSKA Moskou. De transfer ging niet door, maar de pogingen van de Arnhemmers om de hoofdprijs te ontvangen wel. Eind november liet algemeen directeur Erwin Kasakowski weten het contract van de Ivoriaan, dat doorloopt tot 2015, te willen verlengen. Van Leeuwen: 'Zo werkt deze markt. Elke speler heeft zijn prijs, maar we doen er alles aan hem te behouden.' (Stef de Bont & Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's