Hattrickheld Locadia efficiënter dan Bony, Pellè en Messi

Jürgen Locadia maakte woensdagavond tegen PEC Zwolle alweer de tweede hattrick in zijn nog prille loopbaan. De negentienjarige aanvaller heeft dit seizoen voor PSV inmiddels al negen doelpunten in officiële wedstrijden gemaakt en is van alle Eredivisiespelers de meest efficiënte goalgetter.

Hattrickheld Locadia efficiënter dan Bony, Pellè en Messi

Want hoewel er dit seizoen achttien spelers in de Eredivisie rondlopen die vaker scoorden dan Locadia, heeft geen van allen een beter moyenne dan de geboren doelpuntenmaker van de Eindhovenaren. Met één goal per 64 minuten troeft hij alle topspitsen ruimschoots af, een moyenne waar zelfs Lionel Messi jaloers op is.

Ook Eredivisietopscorer Wilfried Bony kan niet tippen aan de productiviteit van de jonge PSV'er. De Ivoriaanse aanvaller van Vitesse was in 2012/13 al 28 keer trefzeker in officiële wedstrijden, maar stond ook vier keer zo lang op het veld als Locadia. Het gemiddelde van Bony komt daarom op 81 minuten per doelpunt.

Samen met Locadia is Bony de enige Eredivisiespeler die minimaal één op één loopt. Alfred Finnbogason (21 goals) heeft gemiddeld 96 minuten nodig om te scoren voor SC Heerenveen, terwijl Locadia's directe clubconcurrent Tim Matavz één doelpunt per 101 minuten maakte. Feyenoord-sensatie Graziano Pellè scoort één keer per 109 minuten.

MessiDe productiviteit van Locadia wordt nog indrukwekkender als we hem vergelijken met de productiefste speler van de Europese velden. Lionel Messi is met 49 doelpunten voor Barcelona de onbetwiste topscorer van Europa, maar ook de Argentijnse sterspeler moet het met één treffer per 69 minuten afleggen tegen de jeugdinternational van Oranje.

Waar Locadia woensdag in de halve eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi tegen Zwolle nog mocht starten omdat Matavz ziek was, liet PSV-trainer Dick Advocaat na dat duel al weten dat Locadia dicht tegen aan basisplaats aan zit bij de koploper van de Eredivisie. Gezien zijn scoringsdrift lijkt dat inderdaad nog slechts een kwestie van tijd. (Tim Vos) Alleen spelers die minimaal vijf keer scoorden zijn meegenomen in de berekening.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen