Locadia schiet PSV naar bekerfinale met hattrick bij PEC

PSV heeft zich woensdagavond voor de bekerfinale geplaatst. De titelhouder won op bezoek bij PEC Zwolle dankzij een (valse) hattrick van Jürgen Locadia, die als spits mocht starten vanwege de afwezigheid van Jeremain Lens (geschorst) en Tim Matavz (ziek). Het werd in het IJsseldelta Stadion 0-3.

Locadia schiet PSV naar bekerfinale met hattrick bij PEC

Heel Zwolle had uitgekeken naar het duel in de halve finale. Vanwege de eerdere stunt in Eindhoven (in de competitie werd het verrassend 1-3) was het zelfvertrouwen groot bij de formatie van trainer Art Langeler. Een finaleplaats zoals in het seizoen 1976/77, toen er met 3-0 van FC Twente werd verloren in de eindstrijd, zat er evenwel niet in.

Locadia boorde de hoop van de nummer vijftien van de Eredivisie al snel de grond in. Na zestien minuten stuurde de van een schorsing teruggekeerde Mark van Bommel met een slim steekballetje Georginio Wijnaldum op het doel van sluitpost Diederik Boer af. De als rechtsbuiten gestarte Wijnaldum was niet zelfzuchtig en bood Locadia - in buitenspelpositie - een niet te missen kans (foto onder). Nog voor rust maakte Locadia zijn uitverkiezing helemaal waard. Opnieuw stond Wijnaldum aan de basis van het PSV-doelpunt. Met een fraaie passeeractie verschafte hij zichzelf de ruimte om Locadia opnieuw in stelling te brengen. Wederom was de afronding van de 19-jarige spits subliem: 0-2 (op de foto boven vieren de hoofdrolspelers de treffer).

Na rust was er in de beginfase sprake van nieuw elan bij Zwolle. Een hard schot van Mateusz Klich tegen de lat leek een voorbode voor een offensief. Maar ondanks verwoede pogingen kon de Eredivisie-koploper niet meer in de problemen worden gebracht.

In de slotfase completeerde Locadia, na een steekbal van Oscar Hiljemark, nog wel zijn (valse) hattrick. Daarmee bracht hij zijn aantal treffers in twee dagen op vier, aangezien de spits bij Jong PSV dinsdag ook nog een doelpunt voor zijn rekening nam. In dat duel met Jong FC Groningen benutte hij een strafschop (1-1).

Zodoende mag PSV op 9 mei (Hemelvaartsdag) proberen de tiende KNVB-beker in de wacht te slepen. In de jacht op titelprolongatie wacht Ajax of AZ als opponent. Die ploegen staan woensdagavond tegenover elkaar in de Amsterdam Arena. Locadia heeft laten zien een waardige vervanger van Lens te zijn. Hij zal de komende drie duels waarin Lens afwezig is de concurrentiestrijd met Matavz aan moeten gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen