Halve finale KNVB-beker: stunts lonken voor AZ en PEC

Woensdag staan de halve finales voor het toernooi om de KNVB-beker op het programma. Voor AZ en PEC Zwolle zijn de confrontaties met respectievelijk Ajax en PSV een ideale mogelijkheid om zich van Europees voetbal te verzekeren.

Halve finale KNVB-beker: stunts lonken voor AZ en PEC

Hoewel AZ (dertiende) en ook Zwolle (vijftiende) het uitzicht op een plek in de play-offs voor een Europa League-ticket (de nummers vijf t/m acht in de Eredivisie nemen daaraan deel) nog niet helemaal uit het zicht zijn verloren, is de weg naar Europa via het bekertoernooi een stuk korter.

Om de finale te bereiken moet AZ om 20.45 op bezoek bij Ajax. Een jaar geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar in het kader van het bekertoernooi. Destijds werd het duel ontsierd door een toeschouwer die het veld op liep. AZ-doelman Esteban schopte de supporter in een schrikreactie neer, waarop scheidsrechter Bas Nijhuis de Costa Ricaan van het veld stuurde.

AZ-trainer Gertjan Verbeek haalde zijn spelers daarop van het veld. Naderhand werd bepaald dat het duel moest worden overgespeeld. AZ won de reprise vervolgens met 3-2. Begin dit seizoen bleven de Alkmaarders eveneens overeind in Amsterdam. Tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie werd het 2-2.

PEC Zwolle ontvangt om 18.45 bekerhouder PSV, dat onlangs in eigen huis nog verrassend met 3-1 onderuit ging tegen de onberekenbare ploeg van trainer Art Langeler. De Zwollenaren, die voor het eerst sinds 1976/77 weer in de halve finales staan, hebben sindsdien bewezen ook op eigen veld te kunnen stunten. Onlangs won het nog met 3-2 van Feyenoord, dat afgelopen zondag in De Kuip juist weer te sterk was voor PSV.

De twee teams die woensdagavond als overwinnaar uit de strijd komen, staan op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) om 18.00 tegenover elkaar in de finale in De Kuip. PEC Zwolle - PSV staat woensdag onder leiding van arbiter Ruud Bossen, Kevin Blom is scheidsrechter bij Ajax - AZ. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen