Boerrigter tot de orde geroepen, ijdelheid kent geen tijd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Ik hou niet van schwalbes. Ik wil niet vals spelen, dus ik zal wel even met hem praten.'
• Celtic-manager Ronny Deila riep zijn pupil Derk Boerrigter na de wedstrijd tegen St. Johnstone op het matje. De ex-speler van Ajax en RKC Waalwijk verdiende met zijn 'duik' een strafschop en de 'dader' kreeg voor de vermeende overtreding de rode kaart. De gedupeerde club wil nu in beroep gaan tegen de straf, waardoor Deila tegenover de BBC reageerde op het voorval.

• IJdelheid kent geen tijd. Zo werden Jérome Boateng en Dante bij Bayern München betrapt toen zij hun shirt strak trokken, zodat hun spieren beter over zouden komen op de elftalfoto. En Cristiano Ronaldo wilde op de elftalfoto toch net de grootste zijn. Het zijn ook net mensen, hè.

• Deze beelden van de wedstrijd om de Capital One Cup doen ons denken aan de strips van FC Knudde. Deze verdedigende fout aan de kant van Yeovil Town droeg bij aan de 1-2 nederlaag tegen Gillingham. Tikkie terug Jaap!

• De Rode Duivels zijn in het nieuw gestoken door nieuwe kledingsponsor Adidas. In aanloop naar het WK kreeg het Belgisch nationale elftal nog een nieuw shirt aangemeten, maar door de nieuwe kledingfabrikant mogen de Belgen opnieuw naar de sportwinkel om het nieuwste tricot – in de voorverkoop ter waarde van 85 euro - aan te schaffen.

Mario Bilate debuteerde dinsdagavond voor Dundee United en de Nederlandse aanvaller gaf zijn visitekaartje af met aardige binnenkomer.

'Ik hoop dat ik volgend jaar een foto kan maken met de trofee van de Premier League.'
• Ze winnen bij Arsenal twee prijzen in drie maanden (FA Cup en Community Shield, red.) en dat smaakt naar meer. Zo ook bij doelman Wojciech Szczesny, die bovenstaande tekst bij onderstaande Instagram-foto plaatste.

Samuel Eto'o is dan eindelijk rond met zijn nieuwe club. De Kameroener is het komende seizoen in de Eredivisie te bewonderen. En de spits kiest helemaal niet voor het geld!

'Afgelopen zondagavond is door de presentator van FC Rijnmond gemeld dat Wesley Verhoek vijf kilo te zwaar zou zijn. Wij wensen te benadrukken dat dit complete onzin is en dat alle officiële onderzoeken van Feyenoord hebben uitgewezen dat hij geen enkel overgewicht heeft of heeft gehad. De onderzoeken hebben ook uitgewezen dat Wesley Verhoek vanaf de eerste trainingsdag tot en met heden zelfs onder de vereiste percentages zit.'
• Het management van Wesley Verhoek was niet blij met de mededeling van RTV Rijnmond-presentator Frank Vijg in het programma FC Rijnmond meldde dat de buitenspeler vijf kilo te zwaar zou zijn. Pro Football International betreurt het dat de speler 'door dit soort onwaarheden onnodig wordt beschadigd' en vraagt om een rectificatie. Het is nog wachten op een reactie van Feyenoord: 'Te zwaar? Verhoek is juist te licht bevonden!'

• Ben je net lekker bezig, komt er een kudde koeien het speelveld op gerend. Het kan je als amateur in Peru zomaar gebeuren. Hieronder het bewijs.

'Ik zit momenteel in een vreemde situatie, want ik verlaat de club van mijn leven. Ik wist dat de twee clubs eruit wilden komen maar ik heb me er nooit mee bezig gehouden. Wat er na de wedstrijd om de Europese Super Cup gebeurde, zal ik voor altijd bij me dragen.'
Alberto Moreno (bovenstaande foto, rechts) kon maar moeilijk afscheid nemen van de club Sevilla. De verdediger kwam dinsdagavond niet in actie voor de Spaanse club. Zonder de 22-jarige Spanjaard in de gelederen ging Sevilla met 2-0 onderuit tegen Real Madrid in de strijd om de Europese Super Cup. Ondanks zijn afwezigheid in de wedstrijdselectie kreeg Moreno na afloop een indrukwekkend afscheid van 'zijn' supporters. (UEFA.com)

• Moreno verkast naar Liverpool, waar hij Steven Gerrard treft. En als je de foto's van de twee naast elkaar ziet, ontdek je wel heel veel gelijkenissen… Als je daar dan ook nog eens de foto van voormalig Liverpool-speler Xabi Alonso naast zet, rijst al snel de vraag: zou de moeder van Moreno ooit een avontuurtje met één van de heren voetballers hebben gehad?

• PSV-target Steven Defour tekende woensdag een contract bij Anderlecht. De ex-speler van RC Genk en Standard Luik maakt daarmee opnieuw een stap die in België nogal gevoelig ligt. In 2006 stapte de Belg over van Genk naar Standard, waarmee de middenvelder vele supporters in het hart trof. Nu herhaalt de clubhopper dat kunstje, zij het middels een tussenstap (lees: drie jaar FC Porto). Een naar eigen zeggen apathische Standard-fan schreef een open brief aan Defour. Een passage:

'Vanaf vandaag ben je nergens nog geliefd. (...) De woorden geloofwaardigheid of clubliefde zullen nooit nog met jou in verband gebracht worden. Vanaf heden ben je nergens nog een held. Vanaf heden ben je enkel nog de boeman. Ook in wat voor kort jouw Sclessin heette, zal je nu behandeld worden als een stuk vuil.'

• De 73-jarige Pelé gaat weer trouwen. De voetballegende bereidt volgens Braziliaanse media momenteel alweer zijn derde huwelijk voor. Márcia Cibele Aoki zou de gelukkige zijn. Ze is 25 jaar jonger dan de drievoudig wereldkampioen, het duo kent elkaar sinds 2010 en de oud-voetballer omschreef Aoki als 'zijn laatste grote passie'. Tot zover de afdeling RTL Boulevard.

'Over een aantal jaar wil ik dat de wereld mij kent als speler. Dat kinderen tegen je opkijken en ik een idool voor ze ben, zoals Frank Lampard en Steven Gerrard dat tot vijf jaar terug voor mij waren.'
Albert Rusnák legt de lat hoog voor zichzelf in een interview met De Telegraaf. De huurling van Manchester City wil bij SC Cambuur voor het hoogst haalbare gaan. De aanvallend ingestelde middenvelder heeft in elk geval geen gebrek aan zelfvertrouwen of ambitie.

• De hoogtepunten van de voorbereiding van Chelsea-aanvaller Fernando Torres op een rijtje:

Boerrigter tot de orde geroepen, ijdelheid kent geen tijd
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.