Bekeravontuur Roos eindigt op Valentijnsdag, exit Stoke

Het toernooi om de FA Cup is in de vijfde speelronde ten einde voor het Derby County van manager Steve McClaren en doelman Kelle Roos. Blackburn Rovers elimineerde Stoke City.

Derby County - Reading 1-2
Doelman Kelle Roos heeft niet kunnen voorkomen dat Derby County is uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. Roos incasseerde voor het eerst in dit FA Cup-seizoen een treffer. In de voorgaande wedstrijden tegen Southport (1-0) en Chesterfield (2-0) hield de Nederlander steeds zijn doel schoon, maar daar kwam zaterdagmiddag een einde aan.

Scheidsrechter Craig Pawson geeft Stephen Warnock vlak voor de rust zijn tweede gele kaart, waardoor Derby County het restant moet uitspelen met tien man.

De ploeg van manager Steve McClaren, die vlak voor rust met tien man verder moest, kwam al vroeg in de tweede helft op achterstand door Hal Robson-Kanu. Darren Bent tekende even later aan voor de gelijkmaker, maar de voormalige spits van onder meer Tottenham Hotspur kon niet voorkomen dat Yakubu Aiyegbeni in de slotfase het vonnis velde over Derby County: 1-2. Een fikse tegenvaller voor McClaren, al is er nog steeds uitzicht op een prijs.

De voormalige coach van FC Twente bezet met Derby de tweede plaats in het Championship, twee punten achter koploper Ipswich Town. Eerder deze week sprak Voetbal International met de ervaren coach, die in het verleden nog kampioen van Nederland werd met de Tukkers. 'Als trainer heb ik bij FC Twente progressie geboekt, het spel nog beter leren begrijpen', zei McClaren. 'Die opleiding daar is van een heel hoog niveau: ook van de coaches. Maar dat vinden de Nederlanders overigens zelf ook...'

Blackburn Rovers - Stoke City 4-1
Blackburn Rovers heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. De huidige nummer negen van het Championship, in het verleden drie keer kampioen van Engeland, was in eigen huis te sterk voor Premier League-club Stoke City. Het leek lange tijd goed te gaan voor The Potters, die al snel op voorsprong kwamen dankzij de boomlange spits Peter Crouch. Maar na ruim een half uur kantelde de wedstrijd volledig. Twee treffers en een rode kaart werden de ploeg van manager Mark Hughes, die het moest stellen zonder de geblesseerde Erik Pieters, fataal.

Joshua King knikte raak in de 36ste minuut, terwijl Rudy Gestede in de zevende minuut van de extra speeltijd voor rust de thuisploeg zelfs op voorsprong schoot: 2-1. De spits van Blackburn Rovers mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Geoff Cameron aanvaller King naar de grond werkte. Gestede faalde niet en Stoke moest verder met tien man na de rode kaart van Cameron. In de tweede helft was het snel over en sluiten. King zorgde met twee treffers binnen amper vijf minuten voor de eindstand op Ewood Park: 4-1.