Geen angstzweet bij Liverpool, Mourinho zegt Villa af

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geen angstzweet bij Liverpool, Mourinho zegt Villa af

• Het verzoek van de zesjarige Jude Branson heeft indruk gemaakt op José Mourinho. De jonge supporter van Aston Villa smeekte de Portugees in een brief om de ontslagen manager Paul Lambert op te volgen en tevens Diego Costa (foto) mee te nemen naar Birmingham. Tot zijn verrassing kreeg hij post terug: een gesigneerde kaart. Vader Branson hoopt dat Mourinho nog eens terugdenkt aan het verzoek van zijn zoon, mocht hij ooit om een club verlegen zitten.

• Liverpool is de laatste weken weer behoorlijk op dreef. Misschien komt dat wel door de opnames van een nieuwe Nivea-commercial. De hoofdrolspelers Jordan Henderson, Raheem Sterling en Simon Mignolet laten in het spotje dankzij de goede lichaamsverzorging geen spoor van zenuwen blijken. De Engelse pers is al benieuwd of het angstzweet ook zaterdag kan worden bedwongen als Liverpool voor de FA Cup op bezoek gaat bij Crystal Palace. Liverpool kreeg daar vorig seizoen na een riante voorsprong (0-3) de genadeklap in zijn kampioensrace (3-3).

• Om nog even bij Liverpool te blijven: Raheem Sterling heeft ook zijn eigen manier gevonden om snel weer het beste in zichzelf naar boven te halen. De aanvaller gelooft heilig in de positieve uitwerking van yoga. Ryan Giggs hield zijn spieren zo tot zijn veertigste sterk. De twintigjarige Sterling schept zo wel verwachtingen.

• Anderlecht heeft een recordboete uitgedeeld aan Matías Suárez. De Argentijnse spits zou zich 2 januari op de club melden, maar is in geen velden of wegen te bekennen. Hij revalideert nu zonder toestemming van de club in Barcelona van een zware knieblessure. Anderlecht hield al voor straf een maandsalaris in, een slordige vijftigduizend euro.

'Bayern staat vijftig jaar op ons voor.'
• De voorsprong van Bayern München op Borussia Dortmund bedraagt niet alleen dertig punten. Volgens Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke loopt Der Rekordmeister zelfs vijftig jaar voor op zijn club.

• Clublegende Bobby Haarms (1934-2009) krijgt waarschijnlijk een eigen straat in Amsterdam. De oud-speler en trainer was ruim veertig jaar verbonden aan Ajax. Stadsdeel Oost pleit voor een Bob Haarmslaan, in de nieuw te ontwikkelen Sportheldenbuurt. Ook Cor van der Hart (de opa van keeper Mickey) staat op de lijst, die nog wel door het college van B en W moet worden goedgekeurd.

• NEC-trainer Ruud Brood was niet te spreken over de berichtgeving op de clubsite. De voorbeschouwing op het duel met Emmen kopte de wijze woorden 'We moeten meer scoren dan de tegenstander'. Via Twitter liet de succescoach weten dat hij deze dooddoener voor de grap had laten vallen en niet had verwacht dat het meteen zo werd neergezet. Hij wenste iedereen daarna een fijne dag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.