Bayern laat minicrisis achter zich na kleine zege

Bayern München heeft zaterdagavond in de Bundesliga zonder te overtuigen gewonnen van Bayer Leverkusen: 2-1. Der Rekordmeister houdt daarmee zicht op de verrassende koploper RB Leipzig.

Het was voor Bayern zaak om te winnen aangezien Leipzig vrijdagavond de voorsprong op de Beierse club had vergroot tot zes punten door met 1-3 van SC Freiburg te winnen.

Trainer Carlo Ancelotti had ten opzichte van het met 3-2 verloren Champions League-duel met FK Rostov meer keuze in spelers. Zo keerden doelman Manuel Neuer en Javi Martínez terug in de basis na een blessure, terwijl Arjen Robben en Arturo Vidal op de bank plaatsnamen. In Rusland waren zij nog afwezig. Robben viel na ruim een uur in voor Thomas Müller, terwijl Vidal in de 81ste minuut aanvoerder Philipp Lahm verving.

Bayern kwam na een half uur op voorsprong, maar kon daar niet lang van genieten. Middenvelder Thiago Alcántara zette de thuisploeg op 1-0 nadat doelman Bernd Leno redding bracht op een schot van David Alaba. Vijf minuten later bracht Hakan Calhanoglu Leverkusen echter al op gelijke hoogte. Na een combinatie met Julian Brandt vuurde de Turkse middenvelder de bal in het dak van het doel.

Na rust voelde trainer Roger Schmidt zich al snel genoodzaakt om in te grijpen. Mats Hummels zorgde met een kopbal uit een corner van Joshua Kimmich immers voor de 2-1 van Bayern. Aanvallers Javier Hernández en Kevin Volland losten daarna Brandt en Admir Mehmedi af bij Leverkusen.

Het aanvalsduo van Leverkusen kreeg het echter niet voor elkaar om Neuer te verschalken. Aan de andere kant slaagde Bayern er ondanks de inbreng van Robben en Franck Ribéry niet in om de voorsprong te vergroten. Door de overwinning van Bayern is de voorsprong van Leipzig nu drie punten. De Beierse club heeft 27 punten. Eintracht Frankfurt staat derde en heeft 24 punten.