Bundesliga-sensatie Leipzig dendert als koploper door

De fabelachtige reeks van RB Leipzig heeft vrijdagavond in het Schwarzwald-Stadion van SC Freiburg een vervolg gekregen. De promovendus en tevens Bundesliga-koploper won overtuigend met 1-4.

Leipzig verloor in de eerste elf competitieduels nog niet in de Duitse competitie. De blakende vorm werd tegen middenmoter Freiburg vanaf het begin geëtaleerd. In de tweede minuut was het namelijk al raak voor de bezoekers, toen middenvelder Naby Keita de bal na een kort genomen hoekschop prachtig in de bovenhoek schoot vanaf ruim twintig meter.

Het was het gewenste begin voor Leipzig op een avond die nagenoeg volgens plan verliep voor de ploeg van succestrainer Ralph Hasenhüttl. Freiburg stribbelde nog wel even tegen. Florian Niederlechner zorgde met een rake kopbal in de vijftiende minuut voor de 1-1, maar Timo Werner nam vervolgens de spanning al snel weg. De spits profiteerde eerst optimaal van weifelend ingrijpen van doelman Alexander Schwolow en sloeg nog voor rust op aangeven van Emil Forsberg wederom toe: 1-3.

Ook na rust zorgde Leipzig voor het meeste gevaar. Marcel Sabitzer zorgde in de 79ste minuut voor een passend slot door in de korte hoek raak te schieten. Met dertig punten uit twaalf duels is Leipzig zo in ieder geval nog een week langer de trotse koploper in de Bundesliga. Achtervolger Bayern München komt zaterdag (18.30 uur) in actie tegen Bayer Leverkusen en kijkt momenteel al tegen een achterstand van zes punten aan.