Beschamend Bayern maakt karwei voor PSV nog zwaarder

FK Rostov heeft in Groep D van de Champions League voor een daverende verrassing gezorgd. In Rusland werd er afgerekend met Bayern München: 3-2. Voor Rostov was het de eerste zege in de Champions League. PSV krijgt het daardoor een stuk lastiger om de Europa League te behalen.

Rostov scoorde in de eerste vier wedstrijden van de Champions League drie keer. Tegen de Duitsers werd dat aantal dus verdubbeld. Al in de beginfase was de thuisploeg dicht bij een treffer. Bayern München-doelman Sven Ulreich, de vervanger van de aan zijn kuit geblesseerde Manuel Neuer, zag een blunder niet worden afgestraft.

Ook in de periode daarna kreeg Rostov wat mogelijkheden, maar na 35 minuten kwam Bayern toch op voorsprong. Douglas Costa strafte slecht uitverdedigen overtuigend af: 0-1. Voor Costa het eerste doelpunt dit seizoen in de Champions League.

De Duitsers dachten met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar niets bleek minder waar. Twee minuten voor rust zorgde Sardar Azmoun voor de gelijkmaker. De 21-jarige Iraanse Messi rondde een dribbel beheerst af: 1-1.

Dure misser
Direct na rust leken de Duitsers opnieuw op voorsprong te komen, maar aanvoerder Philipp Lahm kopte net naast. Een dure misser, bleek een minuut later. Christian Noboa glipte toen langs Jérôme Boateng, die de Ecuadoriaan alleen kon afstoppen door hem naar de grond te werken. Dat leverde Boateng een gele kaart op en Rostov een strafschop. Dimitri Poloz zette zich achter de bal en schoot beheerst raak: 2-1.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti was niet terneergeslagen en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Drie minuten na de 2-1 stond het alweer gelijk. Linksachter Juan Bernat (foto) schoot van dichtbij raak: 2-2.

Renato Sanches van Bayern München (links) in duel met Aleksandr Erokhin van FK Rostov. De Russen rekenden eind augustus in de play-offs van de Champions League ook af met Ajax. De Amsterdammers werden overtuigend met 4-1 verslagen.

Toch lukte het Bayern niet om door te drukken. Sterker nog, halverwege de tweede helft kwam Rostov opnieuw op voorsprong toen Noboa een vrije trap in de hoek krulde. Ondanks dat de gasten daarna een aantal keer bijna op gelijke hoogte kwamen, vielen er geen doelpunten meer.

Geplaatst
Bayern plaatste zich al eerder voor de volgende ronde in de Champions League en begon in Rusland niet in de sterkste opstelling. Zo zaten Mats Hummels, Thomas Müller en David Alaba op de bank.

Wanneer de Duitsers hadden gewonnen, dan had een gelijkspel voor PSV tegen Rostov op 6 december kunnen volstaan. Mochten de Eindhovenaren woensdagvanavond tegen Atlético Madrid (aftrap 20.45 uur) niet winnen, dan hebben ze in eigen huis een zege nodig tegen de Russen om zich te plaatsen voor de Europa League.