Jubelstemming bij Rostov na 'historische' zege op Bayern

FK Rostov-trainer Ivan Daniliant kon zijn geluk niet op na de 3-2 overwinning in de Champions League op Bayern München. De Russen hebben door hun eerste zege ooit in het miljoenenbal over twee weken genoeg aan een gelijkspel tegen PSV om zich te plaatsen voor de zestiende finale van de Europa League.

Rostov had eerder dit seizoen nog met 5-0 verloren van Bayern, maar zorgde woensdagavond in eigen huis voor een daverende verrassing. 'Felicitaties aan iedereen voor een geweldige overwinning. Het was al geweldig om tegen Bayern te spelen, en dan komt daar na de wedstrijd ook nog eens deze glorieuze zege van onze jongens bij', jubelde Daniliant na afloop op de Rostov-website.

Vijftienduizend toeschouwers zagen van dichtbij hoe de vicekampioen van Rusland, die eerder dit seizoen Ajax uit de Champions League hield, er dankzij een vrije trap van Christian Noboa met de zege vandoor ging. 'Maar ik heb al veel berichten ontvangen vanuit Kazan en andere steden. Al onze fans uit het hele land leven met ons mee', typeerde Daniliant de feeststemming.

Daniliant zag dat Rostov als hecht collectief goed tegenstand bood aan Bayern. 'Iedereen speelde goed, behield de tactische discipline en we scoorden drie keer. We hebben dit samen gedaan met discipline en toewijding. Deze overwinning krijgt een speciale vermelding in de geschiedenis van het voetbal aan de Don. De stemming in de kleedkamer was na de wedstrijd erg emotioneel.'

Rostov knokte zich terug van een achterstand, nadat Douglas Costa de score in de 35ste minuut had geopend. Sardar Azmoun (vlak voor rust) en Dimitro Poloz (vlak na rust) draaiden de score snel om. 'Kuban Berdyev heeft het allemaal goed geanalyseerd. Dankzij zijn aanwijzingen konden we onze tanden laten zien. Bayern begon balverlies te lijden, daar hebben de jongens van geprofiteerd.'