Vizier PSV kan op Rostov na uitblijven opleving in Madrid

Reacties

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd Atlético Madrid te verrassen in de Champions League. Na de 2-0 nederlaag in de Spaanse hoofdstad moeten de Eindhovenaren op de laatste speeldag winnen van FK Rostov om nog derde te worden in Groep D.

Vizier PSV kan op Rostov na uitblijven opleving in Madrid

PSV begon aan de zware opgave in Vicente Calderón in de wetenschap dat het door de verrassende zege van FK Rostov op Bayern München moest winnen om derde te blijven in Poule D. Net als bij de heenwedstrijd koos PSV-trainer Phillip Cocu voor een 5-3-2-systeem om Atlético te bestrijden. Opvallender was zijn besluit om aanvoerder Luuk de Jong te passeren na zijn doelpuntloze periode. De keuze voor de meer beweeglijke Steven Bergwijn en Gastón Pereiro als aanvallers betaalde zich na een ruim een kwartier wel al bijna uit voor de Eindhovenaren.

Bergwijn gaf de bal mee aan Pereiro, die zo richting het doel van Jan Oblak kon. De Uruguayaan treuzelde, waardoor de teruggesprinte Antoine Griezmann hem het schieten nagenoeg onmogelijk kon maken. De wat slappe doelpoging eindigde in de handen van Atlético-doelman Oblak.

Het was de grootste mogelijkheid voor PSV in de eerste helft, waarin Atlético in de openingsfase het initiatief nam. Ondanks de keuze van Cocu voor drie centrumverdedigers stond Atlético-spits Kévin Gameiro in de openingsfase enkele keren angstaanjagend vrij. De Fransman verprutste een opgelegde kans uit een voorzet van Yannick Carrasco en even later voorkwam Jetro Willems met een uitstekende ingreep dat de aanvaller tot een schot kwam.

Gastón Pereiro handelde niet snel genoeg bij de grootste kans voor PSV. Antoine Griezmann voorkwam in samenwerking met Jan Oblak de 0-1.
Gastón Pereiro handelde niet snel genoeg bij de grootste kans voor PSV. Antoine Griezmann voorkwam in samenwerking met Jan Oblak de 0-1.

Dat PSV na het eerste kwart waarin het enkele keren wankelde amper in de problemen was gekomen, maakte het des te zuurder voor de bezoekers dat het in de 55ste minuut plots raak was. Nu maakte Gameiro wel optimaal gebruik van de geboden ruimte, nu was hij wel trefzeker. Na balverlies van Davy Pröpper en vervolgens een steekpass van Griezmann rondde Gameiro, die Nicolas Isimat-Mirin te snel af was, af met een schot in de verre hoek dat via de paal achter keeper Jeroen Zoet verdween: 1-0.

Cocu probeerde de wedstrijd te doen kantelen door Luciano Narsingh binnen de lijnen te brengen voor Bergwijn. Direct na rust was Jordy de Wijs al ingevallen voor de aangeslagen Jetro Willems. De hoop op minimaal een punt werd echter al snel verder weggenomen na weer balverlies van Pröpper, dit keer op de helft van PSV na een slordige pass van De Wijs. Tiago bediende Griezmann met een steekpass op maat, Daniel Schwaab kon de bal ondanks een uiterste poging niet onderscheppen en de sterspeler van de Madrilenen knalde de bal vervolgens voorbij Zoet.

Het besef dat er niets te halen was in Madrid leek door te dringen bij PSV, dat in de slotfase gedoseerd voor de aanval koos. Atlético nam de verdedigende stellingen in en deed dat met succes. Grote mogelijkheden voor PSV bleven uit, net als een derde treffer voor Atlético.

Door de 2-0 zege is er nog maar één ontsnappingsroute voor PSV om Europa League-voetbal te bereiken. Er moet op 6 december gewonnen worden van Rostov. Bij een Eindhovense zege is het onderling resultaat ook direct in het voordeel van de ploeg van Cocu. Atlético is na vijf duels nog altijd zonder puntenverlies, kreeg nog maar één goal tegen in de groepsfase en is zeker van groepswinst.

Stand Groep D
Atlético Madrid * 5-15 (+6)
Bayern München * 5-9 (+7)
FK Rostov 5-4 (-6)
PSV 5-1 (-7)

* Al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.