Babel toucheert ruim vijf miljoen euro bij Besiktas

Reacties

De overgang van Ryan Babel is helemaal afgerond. De Turkse nummer twee maakt bekend dat de dertigjarige aanvaller, die transfervrij overkomt van Deportivo La Coruña, tekent tot medio 2019.

Babel toucheert ruim vijf miljoen euro bij Besiktas

Eerder vandaag werd al duidelijk dat Babel de medische keuring had doorstaan. Omdat Besiktas beursgenoteerd is, is de club ook verplicht de financiële component van het contract bekend te maken. Babel krijgt voor het restant van dit seizoen 1,2 miljoen euro en in de twee seizoenen daarna 2,1 miljoen euro. Bovendien kan hij rekenen op een bonus van vierduizend euro per punt.

Begin dit seizoen streek Babel neer in Galicië, nadat hij zijn contract met Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten had laten ontbinden. De 42-voudig international scoorde vier keer in elf competitieduels en was ook trefzeker tijdens het bekerduel met Real Betis. Babel had een contract tot eind 2016. 'Ik heb het bij Deportivo naar mijn zin gehad. Ik had niet verwacht een kans in de Spaanse Liga te krijgen', aldus Babel, die het  missen van zijn familie aanvoerde als een van de redenen om te vertrekken uit Spanje.

Besiktas is momenteel tweede in Turkije met maar een punt achterstand op de verrassende koploper Istanbul Basaksehir.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.