Invaller Babel schenkt Deportivo de winst met eerste goal

Reacties

Ryan Babel heeft zijn eerste doelpunt voor Deportivo La Coruña gemaakt. De ex-Ajacied schoot zijn ploeg in de blessuretijd van het duel met Sporting Gijón naar de overwinning: 2-1.

Invaller Babel schenkt Deportivo de winst met eerste goal

Babel sloot op 15 september transfervrij aan bij Deportivo, maar mocht sinsdien nog niet in de basis beginnen. Ook in het thuisduel met Gijón zaterdagavond begon hij op de reservebank, maar in de 68ste minuut mocht hij Marlos Moreno vervangen. Het bleek een slimme zet van trainer Gaizka Garitano, want de 29-jarige Amsterdammer kreeg het publiek in Riazor op de banken met zijn winnende treffer in de 91ste minuut. Dat deed hij door van een meter of twintig aan te leggen en hard raak te schieten in de korte hoek.

Babel liet zijn contract bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten ontbinden en gaf na het tekenen bij Deportivo aan dat hij zijn periode in Spanje als een laatste kans zag. 'Het is voor mij een droom om in de Spaanse competitie te spelen.' Die droom heeft de vleugelspeler nu nog een stukje mooier gemaakt door beslissend te zijn voor Depor.

De ex-speler van Ajax, Liverpool, 1899 Hoffenheim, Kasimpasa en Al Ain ligt in A Coruña vast tot 31 december. 'Maar ik verwacht zeker dat ik hier ook daarna nog speel', gaf de 42-voudig international eerder al aan.

Deportivo stijgt door de zege naar de twaalfde plaats op de Spaanse ranglijst. Gijón staat nu vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.